Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Nova jornada de cancel·lacions a l’aeroport del Prat per la vaga a Vueling
  • CA

La companyia Vueling ha decidit cancel·lar preventivament 29 vols a l’aeroport del Prat programats per aquest diumenge amb motiu de la vaga dels seus tripulants de cabina. En aquest sentit, la previsió de l’empresa és que 133 del total de 162 vols puguin operar amb normalitat demà, de manera que 82% dels trajectes s’haurien de poder realitzar sense afectacions.

Segons ha informat la companyia en un comunicat, aquests 29 vols suspesos al Prat són cancel·lacions preventives que pretenen minimitzar els efectes de la tercera jornada de vaga de tripulants de cabina de Vueling, ja que són vols no protegits pel reglament de serveis mínims. A banda, l’empresa ha suspès també de forma preventiva 18 operacions a la resta d’Espanya. És a dir, 193 dels 211 programats arribaran o sortiran de l’Estat, tal com estava previst.

En total, els càlculs de Vueling apunten que el 91% dels clients afectats per les cancel·lacions -a nivell estatal i internacional- han pogut ser reubicats en altres vols o ha sol·licitat el reemborsament, mentre que el 9% encara no ha decidit quina opció li convé més. La previsió de la companyia és que es puguin operar el 90% dels vols la resta de dies de protesta, que s’allargarà tres mesos, i des de la directiva s’apel·la a la “responsabilitat” del sindicat Stavla perquè desconvoqui les aturades i aposti pel diàleg.

Almenys tres mesos d’aturades per la vaga

Les aturades provocades per la vaga dels tripulants de cabina de Vueling van començar el passat dimarts 1 de novembre i la previsió és que s’allargui tots els divendres, diumenges i dilluns almenys fins al 31 de gener. També inclou alguns festius, com els dies 6, 8, 24 i 31 de desembre, així com el 5 de gener del 2023. Les mobilitzacions les convoca el sindicat majoritari Stavla per reclamar un increment salarial addicional del 13,4%.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa