Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Vodafone s’adjudica 31.500 línies per 6,5 milions per connectar alumnes vulnerables catalans

Vodafone s’ha adjudicat un lot de 31.500 línies de dades mòbils per un import total de 6,5 milions d’euros en tres anys en el projecte de la Generalitat per a dotar de connectivitat a Internet a alumnes vulnerables. L’operadora facilitarà una solució de connectivitat segura per a alumnes i centre de suport de primer nivell per a aquests, ha informat aquest dimarts en un comunicat.

Els alumnes podran accedir a Internet a través de la connectivitat mòbil proporcionada per un router MiFi 4G que s’integra amb una solució de seguretat que resideix en la xarxa intel·ligent de Vodafone, que compta amb cobertura per a més del 99,8% de la població a Catalunya. L’objectiu del Pla d’Educació Digital impulsat per la Conselleria d’Educació de la Generalitat és convertir les escoles en centres educatius connectats digitalment per a vincular de manera natural innovació i aprenentatge.

El projecte estratègic neix amb el propòsit d’erradicar les manques educatives que ha generat la bretxa digital i que s’han aguditzat amb la pandèmia de la Covid-19, ja que durant el confinament entre el 10 i el 15% dels nens a Catalunya no va tenir accés a l’educació digital des de casa per falta de mitjans per a accedir a una connexió bàsica a Internet. La secretària general d’Educació, Nuria Cuenca, qui ha liderat el projecte des del seu inici, es proposa assegurar que tots els alumnes són competents digitalment i que els professors siguin capaços de dominar les tecnologies en la seva labor formativa, almenys les seves competències clau, en un període de dos anys.

Nou comentari

Comparteix