Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Advocats de Barcelona alerten d’un “gran repunt” de violència masclista
  • CA

La pandèmia i el confinament van donarr una aparent treva a la violència masclista. Només aparent, perquè continuava existint però les dones tenien més dificultats per denunciar. Ara, però, torna el repunt de violència. Conicidint amb el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, el Col·legi de l’Advocacia de Barcelona ha difòs unes xifres que posen en alerta sobre aquesta xacra, i deixa clar que estem davant d’un “gran repunt de violència masclista”.

Els advocats barcelonins han registrat 6.652 casos de violència masclista de l’1 de gener al 20 de novembre del 2021, mentre que en el mateix període de l’any anterior se’n van materialitzar 3.445, una xifra notablement inferior degut al confinament i les restriccions de mobilitat. Però si ho comparem amb el mateix interval del 2019, l’ICAB va registrar-ne 5.781 casos, és a dir, que el 2021 hi ha hagut un increment de gairebé un miler de casos.

Tal com puntualitza el comunicat dels advocats, els casos corresponen a l’àrea d’influència de l’ICAB (Arenys de Mar, Barcelona, Berga, Cornellà de Llobregat, Gavà, l’Hospitalet de Llobregat, Igualada, el Prat de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú.

Per altra banda, l’ICAB -en referència als casos atesos pel torn d’ofici-, remarca que des del mes de setembre hi ha a Catalunya l’obligatorietat de realitzar la primera assistència a comissaria per als casos de violència masclista. En aquest sentit, l’ICAB destaca que des de l’1 de juliol fins al 20 de novembre del 2021 s’han registrat un total de 2.566 casos de víctimes de violència de gènere, de les quals 1.511 corresponen a la primera assistència en comissaria (58,89 %), mentre que en 1.055 ocasions la primera assistència ha estat al jutjat (41,11 %).

Segons han informat els Mossos d’Esquadra aquest dijous, aquest 2021 s’ha registrat un augment del 7,9% de denúncies respecte l’any passat, el 2020, l’any que es va caracteritzar per l’epoca més dura de la pandèmia del coronavirus i el confinament domiciliari. No obstant, les denúncies també augmenten respecte el 2019: han incrementat en un 2,7%. El mateix cos de la policia catalana assenyala que l’aïllament del confinament va provocar “dificultats de denunciar per part de dones i altres col·lectius com les i els menors d’edat“.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Montse a novembre 25, 2021 | 16:05
    Montse novembre 25, 2021 | 16:05
    Com més se'n parli molt pitjor. Es com la droga

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa