Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
VÍDEOS | La guineu desvergonyida que ronda jardins a Vallvidrera
  • CA

“Estava posant bé la taula… i me la veig al lloc on estenc la roba!”, explica Mireia Cardeña al TOT Barcelona. Aquesta veïna de Vallvidrera va trobar al jardí de casa, a prop de la carretera de les Aigües de Collserola, una guineu amb un comportament inusual. Les guineus, a diferència dels senglars, no acostumen a apropar-se als humans ni a entorns habitats. Són animals silvestres i de comportaments eminentment nocturns.

No obstant, aquest exemplar en concret es mostra absolutament desvergonyit. “Eren les set de la tarda i el gos dormia dins de casa”, relata Cardeña. En ser estiu, a aquella hora encara hi havia molta llum natural. Ella sortia al pati de casa seva, a penjar la roba que havia rentat, quan va veure la guineu voltant per l’espai arbrat que envolta l’edifici. “Vaig cridar la família i no només no es va espantar, sinó que va pujar al pati superior per arribar al cubell del menjar del gos”, explica.

L’escassa por de l’animal li va permetre gravar-lo en vídeo amb el mòbil, durant una bona estona. Com mostren les imatges, cedides al TOT Barcelona, l’animal es mou pel pati i el jardí sense cap pressa. Olora una galleda d’aigua, passa entre els arbustos, s’apropa al pinso de la mascota… D’aspecte molt prim, fins i tot mira a la veïna que la grava.

Altres veïns de Vallvidrera haurien vist també una guineu d’actitud insòlita i Cardeña pensa que podria ser el mateix exemplar. “Jo ja n’havia vist una altra, de guineu, al carrer Carroç un vespre a l’hora que més gent surt a córrer”, assenyala. “El meu nebot també en una veure una, altra gent l’ha vista pel funicular…”, enumera. En definitiva, “s’ha anat veient” una guineu per la zona i els sembla “que és la mateixa”.

El comportament desinhibit li sorprèn perquè fa 30 anys que viu en aquest racó de Collserola i no li havia passat mai: “Fa molts anys en va aparèixer una altra al jardí de casa però ben amagada entre els arbres”, rememora. Sempre són molt silencioses, però la d’ara no s’espanta”, sintetitza. “Tinc una sensació com amb els senglars, que fa 30 anys era una mica exòtic veure’ls, potser les guineus poden passar a ser part del nostre escenari també”, apunta.

El Parc Natural de Collserola, contactat reiteradament per aquest mitjà, no ha respost si els tècnics han pogut detectar recentment algun patró de comportament inusual en les guineus, en especial després de la pandèmia. De fet, la crisi de la Covid ja va desvergonyir notablement els senglars, que van fer rècord d’incidències el 2021.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa