Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
VÍDEO | Una baralla entre adolescents acaba en un tiroteig a la Mina
  • CA

Un enfrontament amb desenes de trets en ple carrer ha causat espant aquest dimarts al vespre al barri de la Mina, a Sant Adrià de Besòs, a tocar del límit amb Barcelona. Segons testimonis i diferents fonts consultades pel TOT Barcelona, diversos membres de dues famílies residents al barri s’han disparat mútuament amb armes de foc. D’acord a les mateixes fonts, l’intercanvi de trets s’ha originat poc després que dos adolescents –un de cadascuna de les dues famílies– s’hagin barallat. Algunes fonts asseguren que un home d’una de les dues famílies enfrontades hauria resultat ferit en l’altercat, tot i que es desconeix l’abast de les lesions.

La batussa ha tingut lloc al carrer Ponent, entre els blocs dels carrers Saturn i Venus. Allà mateix un home va morir apunyalat el juliol passat, poc dies després que un altre fos ferit per ganivetades també a aquell entorn, molt castigat per la pobresa, l’infrahabitatge i la venda de droga. En aquells dos successos, es va identificar les dues víctimes com a consumidors habituals d’estupefaents que voltaven per la zona. En aquest cas, però, al veïnat s’explica un relat desvinculat del tràfic de substàncies il.legals.

“Ha sigut espantós. Ha començat per una baralla entre dos nanos de 17 anys o menys“, assegura una persona que resideix a la zona on s’ha produït el tiroteig. “Els dos nois s’han discutit per un patinet i un ha rebentat l’altre. A més, les dues famílies ja van tenir una topada fa un parell de dies”, comenta un altre resident a la Mina. “Una de les famílies ha sortit enrabiada i amb pistoles. I els altres també anaven armats. S’han escoltat un munt de trets”, afegeix.

Coneguts al barri

Les dues famílies, conegudes al barri, no havien protagonitzat disputes entre elles fins ara. La gravetat del succés obre la incògnita sobre si es repetirà un tràngol que la Mina ja ha patit algun altre cop: el desterrament d’alguns veïns del barri per posar-hi pau.

Fa cinc anys, l’assassinat al Port Olímpic d’un jove a mans de tres nois d’una família ampla de la Mina va desencadenar un èxode de desenes de persones, menors inclosos. Aquell cop, van deixar de seguida els seus pisos i van malviure fora del barri durant algunes setmanes per temor a una venjança, en una disputa clànica en què fins i tot la Generalitat i diversos ajuntaments van intervenir per ajudar les famílies que van quedar desemparades. Aquell cop, familiars directes dels autors del crim van acabar optant per marxar per sempre del barri per cloure un conflicte que va enrarir la Mina durant mesos.

Sempre que hi ha una moguda d’aquestes, els que fan els trets se’n van. Veurem si passa aquest cop i qui dona el pas”, apunta un bon coneixedor del barri. L’incident ve a sumar-se a les inquietuds del teixit veïnal. De fet, la Plataforma d’Entitats de la Mina fa setmanes que vol reunir-se amb alts responsables de la Generalitat per abordar problemes socials i de tensió al carrer que s’han viscut en un estiu que qualifiquen de dur.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa