Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
[VÍDEO] Brutal espectacle de llamps i trons a Barcelona
  • CA

El Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) activa l’avís taronja aquest divendres. Després de fortes calorades les darreres setmanes, es preveien fortes pluges. El Barcelonès i cinc comarques tenien el 70% de probabilitats de xàfecs. I a Barcelona ciutat, van arribar de nit. Un xàfec que ha tingut com a “premi” que aquest dissabte haguem deixat enrere els 30 graus de mitjana de les setmanes passades per baixar a màximes de 24 graus i mínimes de 18.

Tempesta de llamps i trons de pel·lícula de por

Justament, la tempesta de Barcelona ha deixat imatges i sons espectaculars. Un d’ells, l’ha copsat en Marc Puig. Com explica al TOT, va capturar aquest vídeo impressionant cap a les 23.30h des del Port de Barcelona. Al capdavall, la pluja a la ciutat s’ha convertit en tan excepcional que quan ho fa, es converteix en un espectacle i en centre de debat. Segons l’Observatori Fabra, durant 25 de 28 mesos ha plogut menys del que estableix la mitjana. I encara més, l’any passat va ser el més sec de tots des que l’Observatori Fabra registra dades des de fa 108 anys.

Calor històrica

Però més enllà d’aquestes imatges i de la baixada de temperatura de què estem gaudint les darreres hores, ja és oficial que mai no havíem tingut una primera quinzena de setembre tan càlida com la del 2022. Segons l’Observatori Fabra, els gairebé 25 ºC de mitjana d’aquests primers 15 dies són un registre totalment insòlit i digne dels mesos de juliol i agost. Els 24,9 ºC registrats superen la mitjana mensual dels mesos de juliol i agost dels darrers trenta anys. Ras i curt, només 15 dels 109 mesos de juliol i 14 dels 109 mesos d’agost dels registres de l’Observatori tenen una temperatura mitjana superior a aquesta primera quinzena de setembre.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa