Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
VÍDEO | El viral recorregut per la Barcelona del 2014 en 26.000 fotos

Les xarxes han recuperat aquesta setmana un vídeo que retrata la Barcelona del 2014 utilitzant una tècnica anomenada flow motion. Aquesta eina es basa en la superposició a càmera ràpida de milers de fotografies per crear una falsa sensació de moviment, com si es tractés d’una espècie de time lapse.

El particular recorregut per la capital catalana que s’ha tornat a fer viral aquests dies és obra del cineasta britànic Rob Whitworth i porta per títol Barcelona GO!. Per al muntatge d’aquesta peculiar peça audiovisual, Whitworth va utilitzar més de 26.000 fotos de la ciutat que se superposen en un viatge frenètic de poc més de dos minuts de durada.

Un vídeo de complicada factura

Malgrat l’espectacular resultat, aquesta tècnica requereix una profunda dedicació. L’autor del vídeo va dedicar prop de 360 hores de feina per poder realitzar la peça, entre les quals hi ha 78 hores invertides a realitzar les fotografies que després farceixen el recorregut i gairebé 179 hores de tasques de postproducció.

La gran feina de Whitworth, però, es va veure gratament recompensada. El cineasta britànic va guanyar per aquesta peça audiovisual que ens transporta a la Barcelona de l’any 2014 el premi d’Or al reputat festival Timelapse Showfest 2014.

Neix d’un encàrrec de promoció turística

Segons informa Betevé, l’origen de la idea que va culminar en el vídeo final va néixer de la mà de l’Agència Catalana de Turisme. Aquest organisme buscava una peça audiovisual que servís per promocionar la ciutat i rellançar el turisme a la capital catalana, de manera que van encarregar la realització d’aquest peculiar time lapse al cineasta britànic.

És per aquesta raó que aquest recorregut a través de més de 26.000 fotos passa per llocs emblemàtics de la ciutat com la Sagrada Família, el Park Güell, la muntanya de Montjuïc i el telefèric, el Palau de la Música o Santa Maria del Pi, mostrant-los des d’una perspectiva particular fins ara poc vista que pretén enaltir la seva inusual bellesa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa