Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
VÍDEO | Nostàlgia a les xarxes per unes imatges de les Rambles als anys 80

Les xarxes socials s’han convertit aquesta setmana en una petita màquina del temps. El culpable d’aquesta allau nostàlgica ha estat un vídeo que recupera imatges de les Rambles l’any 1980. Aquest recull de petits clips l’ha compartit aquest divendres un usuari a través de la plataforma Twitter i ja acumula més de 147.000 visualitzacions en només unes hores.

Amb una durada de poc més d’un minut, el vídeo retrata diferents imatges i situacions quotidianes que tenen com a element comú i fil conductor l’icònic passeig de la capital catalana. La peça audiovisual arrenca amb un grup d’avis asseguts en un banc mirant com una nena assenyala un grup de coloms. El relleu el pren aleshores un pla general de la part final de les Rambles, on es pot distingir al final l’estàtua en homenatge a Cristòfor Colom i el telefèric de Port de Barcelona.

Encén una cigarreta

La següent escena mostra un cambrer servint una família en la terrassa d’un establiment del cèntric passeig barceloní. És en aquest punt on es produeix una de les escenes més comentades i també de les més difícils de veure actualment en qualsevol punt de la capital catalana. El treballador fica la mà en una de les butxaques de l’americana blanca que porta i després de rebuscar uns segons treu un encenedor que utilitza per encendre-li una cigarreta a un dels clients.

Tot seguit, la càmera tornar a enfocar el cambrer en un pla detall mentre aquest es frega les celles i serveix una altra de les taules que té sota la seva supervisió. El vídeo continua amb dues noies vestides amb camises amb plecs caminant per les Rambles mentre xerren.

Finalment, la peça mostra dos segons d’una dona recolzada en una paret que es toca els pits mentre es veu passar a tota velocitat un vehicle amb una espècie de sirena blava al damunt que recorda a la dels cotxes patrulla de la policia.

Comparativa amb la ciutat actual

El vídeo ha despertat força nostàlgia entre els usuaris d’aquesta xarxa social, que han deixat centenars de comentaris recordant l’època de les imatges i reflexionant sobre la situació de la Barcelona actual en comparació.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Miquel a agost 20, 2022 | 10:54
    Miquel agost 20, 2022 | 10:54
    Dues puntualitzacions: 1) No són "les Rambles"; és la Rambla; 2) Es fa una comparació, no pas una "comparativa". Gràcies.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa