Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un grup de veïns replicarà el tall de la Meridiana a la Monumental

El tall de la Meridiana podria tenir un germà petit a partir de dijous. Un grup de veïns s’organitza des de fa setmanes per imitar la protesta més estable des de la publicació de la sentència en un altre punt clau de Barcelona. Es tracta de la confluència entre Gran Via i el carrer Marina, punt d’entrada i sortida de la ciutat i zona de pas per a centenars de vehicles a diari. 

La protesta aspira a seguir els passos de la Meridiana, amb una reivindicació “pacífica” i que ocupi la calçada durant unes hores. Així ho han traslladat els impulsors del tall a l’Ajuntament de Barcelona, així com a la Guàrdia Urbana de Barcelona i als Mossos d’Esquadra. La durada del bloqueig serà de dues hores i mitja, començant a les 19.30 hores. Es tracta d’un horari semblant al de la Meridiana, cosa que podria dificultar la consolidació de la protesta però alhora apropa els manifestants a l’objectiu de col·lapsar Barcelona.

[r:1]

Els instigadors han seguit el procés per comunicar la concentració a les autoritats, que els han instat a no ocupar la calçada. També han traslladat el motiu que els portava a fer el tall: “Protestar per la vulneració dels nostres drets democràtics durant els últims temps”.

De fet, en la resposta del consistori a l’avís de protesta, a la qual ha tingut accés el TOT Barcelona, se’ls va fer arribar que els “cossos de seguretat” els demanaven fer la protesta “a espais reservats als vianants i no a la calçada per tal de mantenir la mobilitat i la seguretat viària”. 

Els veïns que volen tallar Gran Via amb Marina, però, van contestar a l’Ajuntament que reivindiquen el “dret de concentració en protesta per la sentència del Suprem” contra els presos polítics. A més, afegien: “Havent comunicat amb temps suficient perquè es coordinin Mossos d’Esquadra i Guàrdia Urbana procedirem a ocupar la calçada dels carrers Marina amb Gran Via el dia 5 de desembre a les 19.30 hores, esperant que es realitzin els talls i reordenació del trànsit oportuns per poder dur a terme les nostres reivindicacions”. 

[r:2]

El tall pretén agafar força aquest pont, i aprofitarà el cap de setmana llarg per enfortir l’acció. Així, el portaran a terme del 5 al 8 de desembre, del 12 al 15, del 19 al 22 i del 26 al 29 del mateix mes. Al gener el volen fer del 2 al 5, segons la documentació presentada a l’Ajuntament. Els impulsors de la protesta xifren en una quarentena de persones les que estan disposades a consolidar el tall, però aspiren a aplegar mig miler de manifestants amb el temps. 

Més notícies

“Meridiànix”, l’últim reducte de les protestes contra la sentència

Notícia: “Meridiànix”, l’últim reducte de les protestes contra la sentència
Comparteix
El tall de l'avinguda congrega més gent que mai i bloqueja la sortida de Barcelona per 47a nit consecutiva
Notícia: “Meridiànix”, l’últim reducte de les protestes contra la sentència - Mobile

Un grup de Signal per revitalitzar i sofisticar el tall de la Meridiana

Notícia: Un grup de Signal per revitalitzar i sofisticar el tall de la Meridiana
Comparteix
Uns joves lideren una escissió que busca fer ballar el cap als Mossos d'Esquadra
Notícia: Un grup de Signal per revitalitzar i sofisticar el tall de la Meridiana - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa