“Vergonya” i “Europa, criminal”: Barcelona clama contra la situació dels refugiats de l’Open Arms

Centenars de persones s'han manifestat aquest dilluns davant de la Delegació del govern espanyol i després davant de la representació de la UE

“Obrim fronteres”, “cap persona és il·legal”, “vergonya” i “Europa, criminal”. Aquestes han sigut les consignes més cridades aquest dilluns al vespre en les dues concentracions que s’han fet en suport de l’Open Arms i l’Ocean Viking, que esperen un port segur navegant al Mediterrani carregats de refugiats salvats de morir ofegats en pasteres. 

Unes 300 persones, segons la Guàrdia Urbana, s’han reunit avui davant de la Delegació del govern espanyol a Barcelona, on han qualificat d'”hipòcrita” el govern de Pedro Sánchez, “que fa un any va voler acollir l’Aquarius i ara evita acollir els refugiats que ho tornen a necessitar”.

Tant Itàlia com l’estat espanyol es neguen a acollir-los, tot i la pressió de la ciutadania i, en el cas de Catalunya, les ofertes que han fet el president de la Generalitat, Quim Torra, i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, a més a més de l’Ajuntament de València.

Després, des del carrer Mallorca, on hi ha la Delegació del govern espanyol, els manifestants s’han adreçat a la cantonada del passeig de Gràcia amb Provença, on se situa la representació de la Comissió Europea i la del Parlament Europeu a Barcelona. Allà ha sigut on han cridat “Europa, criminal” i han reclamat més implicació de les institucions europees per aconseguir que hi hagi una política de migració comuna, que s’obrin les fronteres i que els estats deixin de poder decidir pel seu compte com acull –i si acull– refugiats.

 

Comentaris

  Jordi 12/08/2019 8:09 pm
  Potser haurem de fer una manifestació per demanar que s'acabi aquesta bogeria de la immigració il·legal portada a Europa gràcies a les ong's. Segur que seriem més gent que no pas aquests radicals pro immigració.
  jaume 12/08/2019 8:17 pm
  No en nom meu
  Una pregunta 12/08/2019 10:46 pm
  Si els recullen a Líbia i Líbia des dels bombardeigs atlàntics no és un pais segur - que amb l'excèntric Gaddafi sí que ho era, ves per on - perquè no els porten a Egipte o a Tunis, que sí que són països segurs i estan molt més a prop?
  Ramon 13/08/2019 1:02 am
  Si 300 persones són "Barcelona",, les concentracions independentistes no som Catalunya, no: som la Humanitat sencera!
  vendetta 13/08/2019 7:53 am
  300 persones ke volen acollir pues es molt poca gent potser seria bo de escoltar els altres 7.5 de persones kle vivim a casa nostre
  Pepe 13/08/2019 8:02 pm
  Val la pena romandra a l'UE? Si fos al revés, què?

Nou comentari