Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els veïns de Sants, en peu de guerra pel tanatori del barri
  • CA

La Plataforma Stop Tanatori es concentrarà aquest dijous a dos quarts de vuit del vespre davant l’edifici on es construeix el futur tanatori del barri de Sants. Ho farà com a protesta i per retreure a l’Ajuntament la seva forma d’actuar, la qual consideren “irresponsable i permissiva” en atorgar la llicència per construir el tanatori.

El veïnat es força clar i manté que la construcció afecta la mobilitat de l’entorn, a la salut i al medi ambient. A més, critiquen que el local es construeixi a l’antiga fàbrica Germans Climent, catalogada com a Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIL). Asseguren que la nova construcció afectarà l’arquitectura d’aquest espai i que l’Ajuntament ignora les “incongruències urbanístiques” del nou tanatori.

Els veïns porten el tanatori als tribunals

Segons recull Europa Press, la urbanització s’instal·larà al cor del barri de Sants, al carrer Comtes de Bell-lloc 76-79. Per això els veïns consideren que “és absolutament desaconsellable que el tanatori es construeixi en aquest espai”. Lamenten, a més, que es deixa enrere un espai força estimat pel veïnat, l’espai infantil ‘Happy Parc Sants’ que queda tot just en aquella localització.

Per tot plegat, els veïns, cansats de ser ignorats, han decidit portat el projecte als tribunals. Concretament, han presentat una demanda davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i un contenciós administratiu contra l’atorgament de la llicència d’obres.

L’Ajuntament defensa la seva actuació

Per la seva part, l’Ajuntament defensa la seva actuació en declaracions a Europa Press assegurant que va tramitar la llicència perquè “el promotor tenia dret i s’ajustava al tràmit”. Així, també deixa clar que ha comprovat que tot s’ajusta als requisits necessaris i que, per tant, les demandes que han posat els veïns no paralitzen l’execució del pla tal com està establert i que “no impedeixen la construcció de les obres”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Marc a novembre 17, 2022 | 13:01
    Marc novembre 17, 2022 | 13:01
    Si al tanatori.
  2. Icona del comentari de: FERRAN REBOLLAR a novembre 18, 2022 | 20:07
    FERRAN REBOLLAR novembre 18, 2022 | 20:07
    Com a veí de Sants crec que la ubicació del Tanatori no és aconsellable,un detall a tenir en comte és L'estació de Sants no resulta gaire agradable arribar d'un viatge i trobarte un Tanatori al costat una mica tretic,que dieu dels Restaurants del costat del Tanatori també estàs dinant o sopant i veus entrar un cotxe amb un difunt a mi s'empassa la gana i molts altres inconvenients, decisió massa autoritària del Ajuntament, algo d'estrany vec amb tot eixos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa