Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Veïns demanen oficialment declarar l’Escola Industrial un Bé Cultural d’Interès Nacional

Mentre l’urgència per ampliar l’Hospital Clínic es manté com un tema recurrent a l’Ajuntament, els veïns de la zona també es mobilitzen cada vegada amb més concreció. Una de les prioritats per a l’activistes de l’Eixample és preservar la identitat de l’Escola Industrial, l’espai on es preveu situar finalment les noves instal·lacions de l’hospital. Ahir, de fet, la plataforma “Un Nou Clínic és possible, salvant el Recinte de l’Escola Industrial” va tramitar oficialment una sol·licitud davant del Departament de Cultura de la Generalitat perquè es catalogui del Conjunt del Recinte de l’Escola Industrial-Antiga Fàbrica Batlló com a Bé Cultural d’Interès Nacional. L’objectiu és que es reconegui el seu impacte i singularitat en una zona densificada.

De fet, la plataforma reclama de bon inici que que es valori l’Escola Industrial com a “referent emblemàtic de la modernitat industrial catalana amb més de 100 anys d’història”. A més, el reivindiquen com un dels pocs espais lliures que queden a la trama Cerdà i que, de retruc, garanteix que tot el recinte segueixi obert al barri.

En l’esfera política, el passat ple municipal ja es va aprovar la creació d’un grup de treball que inclouria la veu dels veïns. La proposta implicava arribar a un ‘Compromís pel Clínic’ que vinculi tots els actors i n’asseguri “la viabilitat assistencial, docent i investigadora en base a un projecte acordat per totes les parts”.

La Plataforma, constituïda l’agost d’aquest any, està integrada per nou entitats de caire divers –Favb, COAC, AADIPA, AAUC, Coordinadora Esportiva de l’Escola Industrial, AV de l’Esquerra de l’Eixample, AV de la Dreta de l’Eixample, SOS Monuments i Grup d’Arquitectes COAC de l’Eixample– i rep en aquests moments el suport ciutadà de més de quaranta entitats i un miler llarg de signatures individuals.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa