Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Veïns dels Raval, farts: amenaçats per trobar una bossa plena de targetes robades a una claveguera
  • CA

Com tots els dissabtes, un grup de veïns del Raval s’havien reunit per dinar al carrer, a l’encreuament del carrer Riera Baixa amb Hospital. Després de la sobretaula, han vist que una claveguera s’embussava i han volgut investigar què passava. En endinsar les mans, han vist que allò que obstruïa el clavegueram era, sorprenentment, una bossa plena de targetes bancàries i DNIs, presumptament robats. Quan els han tret, un grup conegut per cometre robatoris a la mateixa zona ha amenaçat un veí fins que, precisament, ha aparegut la Guàrdia Urbana. 

El veí coaccionat ha estat Santi González, portaveu del col·lectiu Acció Riera Baixa, que ha acabat convocant una cassolada veïnal per dir prou “a la màfia establerta al carrer Hospital de manera continuada”, ha explicat al TOT Barcelona. La crida que s’ha fet a través de Twitter ha carregat contra els lladres i les actituds masclistes, ja que “sovint, ens hem trobat que els mateixos membres de la màfia són els que tenen comportaments d’intimidació cap a les dones”, ha apuntat el representant dels veïns.

La cita veïnal de protesta ha aplegat una cinquantena de veïns del Raval, que coneix prou bé l’enclavament en què s’hi estan un dia rere l’altre els mateixos lladres –la majoria d’ells, joves magrebins–. La cantonada que uneix el carrer Hospital i Riera Baixa, a tocar de la rambla del Raval, és un dels punts negres que el veïnat mai ha acabat de veure resolt tot i la presència policial. 

La troballa de targetes

Segons el relat de Gonzàlez, fins ara no sabien com funcionaven les màfies, però avui han trobat “un dels seus mètodes”. Consisteix en guardar els objectes robats en una claveguera per poder fer-ne ús quan volen. El portaveu de Riera Baixa explica que, quan ha trobat la bossa, un jove se li ha apropat i li ha ofert 20 euros per cadascuna de les targetes de crèdit i dèbit. Ell s’hi ha negat i això ha suposat que el jove l’amenacés i avisés a un grup “d’unes deu persones” amb “actitud violenta”, narra. En aquell moment, la Guàrdia Urbana hi era present i s’ha evitat cap incident. No hi ha hagut cap detenció. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa