Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Sanitaris i veïns de l’Eixample reclamen un calendari ferm per al nou CAP Fort Pienc
  • CA

Veïns i sanitaris del barri de Fort Pienc reclamen al Consorci Sanitari de Barcelona i al Districte de l’Eixample un calendari i pressupostos ferms per construir el Centre d’Atenció Primària (CAP) promès des de fa 12 anys. Els pacients que atendria es reparteixen actualment en dos espais, el CAP Sant Joan i el CAP Carles I, que arrosseguen greus mancances. Els veïns van començar a mobilitzar-se al juny, perquè l’increment d’activitat a causa de la pandèmia havia precaritzat encara més els dos equipaments.

Aquesta setmana s’han constituït com a Plataforma Nou CAP Fortpienc Ja i han començat a difondre un manifest, que ja compta amb el suport de 18 entitats. Reclamen concreció i compromís públic amb l’obra pendent i recriminen el retard en l’annex provisional promès. Uns barracons en un interior d’illa del carrer Alí Bei encabiran 10 consultoris per afrontar una mica millor la segona onada de coronavirus. La previsió inicial era estrenar-los el 15 d’octubre però encara no s’han començat a instal·lar i ara es preveuen pel 14 de desembre.

Per tot plegat, tenen previst manifestar-se el 19 de novembre al vespre davant del solar on ha d’anar el nou CAP, a la Gran Via amb Nàpols. Preveuen tallar el trànsit amb una concentració, música i dibuixos.

Segons el manifest, els terrenys del futur CAP Fort Pienc –a la Gran Via cantonada Nàpols– seran expropiats els propers mesos i s’hi faran els primers enderrocs el 2021, però la construcció del nou edifici no té data. El CAP ocuparia la planta baixa d’un bloc de d’habitatges de lloguer social. El districte preveu que a finals d’any surti la licitació i abans de l’estiu un equip d’arquitectes faci el projecte bàsic i executiu de les obres.

“La causa de tot això no és la Covid-19, és la manca d’inversió a la sanitat i una disminució progressiva i permanent dels recursos des de 2008, especialment a l’Atenció Primària”, assenyalen. “Fort Pienc no és l’excepció, altres barris estan en la mateixa situació”, assenyalen, en referència a la lluita veïnal per altres centres, com el CAP Gòtic o el CAP Raval Nord.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa