Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Veïns de Ciutat Vella esbronquen l’Ajuntament: “Estem tips que diguin que no hi ha diners”
  • CA

La crisi del coronavirus continua dessagnant un dels districtes més desfavorits de Barcelona com és Ciutat Vella i els veïns n’estan farts. Reclamen a l’Ajuntament canvis constatables i àgils. Així ho va expressar en una compareixença pública ahir la plataforma Emergència a Ciutat Vella, que aplega una quinzena d’entitats del districte. En un comunicat, l’agrupació veïnal assenyala el govern d’Ada Colau i Jaume Collboni per acusar-lo de lentitud en la resposta a les reclamacions d’urgència que els van fer mesos enrere, així com d’aportar promeses buides. “Estem tips que ens diguin que no hi ha diners. Que decideixin bé les prioritats, a favor dels drets dels ciutadans, a favor de les persones”, reclama el text.

La protesta del veïnat centra bona part de la seva decepció en un informe municipal que se’ls va fer arribar a l’octubre –4 mesos després que ho demanessin– en què es plantegen diferents línies d’actuació al districte. Aquestes intencions, però, estan plenes de retòrica i “decebedorament mancades de contingut”, segons els veïns. “És com si des de la regidoria se sentissin més còmodes fent de veïnat exigent que no pas governant. Però nosaltres, que som el veïnat, volem que governin i donin solucions concretes, enlloc d’apropiar-se del nostre llenguatge”, etziba el text.

Així, per començar a pal·liar la ferida econòmica i social que s’ha accentuat els últims mesos, la plataforma Emergència Ciutat Vella exigeix que d’entrada es destini més pressupost –l’atorgat actualment es queda en 2,5 milions– al pla de xoc ideat al districte. També demanen més concreció de les mesures, més transparència en l’adjudicació de les inversions, un calendari en ferm i una persona responsable del procés amb qui puguin interlocutar. A més, presenten que els cinc àmbits on s’ha de treballar de manera prioritària són “suport a persones”, “comerç, economia i treball”, “habitatge”, “reconverió digital” i “seguretat”.

En la mateixa línia, l’agrupació –que aplega entitats tan diverses com la Fundació Arrels, l’Hospital de Campanya de Santa Anna o les xarxes veïnals del Gòtic i el Raval– adverteix del risc de no posar-se les piles a Ciutat Vella. “De no actuar, podem caure en el perill que extremistes utilitzin la situació de desesperació legítima de moltes persones en benefici propi i fomentin actituds excloents i violentes que hem d’evitat de tota manera”, defensen. De fet, va ser precisament en aquest districte on es va donar un dels episodis recents més directament vinculats a aquesta por. El passat octubre, el que va començar com una presumpta protesta de treballadors afectats per les polítiques sanitàries del Govern va acabar en greus aldarulls protagonitzats, en gran part, per escamots d’ultradreta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa