Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Veïns alerten a l’oposició que les alternatives al CAP a la Misericòrdia són “inadequades”
  • CA

Un informe tècnic encarregat per la Xarxa Veïnal del Raval alerta que la construcció d’un edifici annex al MACBA per ubicar-hi el nou ambulatori del barri és una solució “inadequada”. Un arquitecte de la FAVB ha analitzat a petició dels veïns les dues opcions que el govern d’Ada Colau oferirà a l’oposició barcelonina com a úniques alternatives a la Capella de la Misericòrdia, que els veïns reclamen per al nou CAP i que segueix destinada a la futura ampliació del museu d’art contemporani. L’espai on s’aixecaria l’edifici de nova construcció és avui una zona de pas entre les places dels Àngels i Joan Coromines, al xamfrà del carrer Ferlandina.  

“Aquesta discutible decisió de suprimir una zona verda en aquest punt entre dues places generarà una previsible contestació ciutadana i la segura protesta del veïns de Joaquim Costa directament afectats”, adverteix l’informe. “A més s’ha de preveure la inseguretat jurídica d’aquesta actuació amb el també segur inici d’un expedient contenciós basat en la modificació de manera poc justificada d’un planejament ja consolidat”, afegeix, en referència a la requalificació d’uns terrenys que avui són zona verda. L’estudi, de caire preliminar, assenyala que les dues propostes arquitectòniques avalades per CatSalut tenen difícil encaix en l’entorn, condicionen la mobilitat de vianants i l’accés d’ambulàncies i pacients que hi arribin en cotxe.

Un ambulatori nou però incòmode i mal ventilat

La Xarxa Veïnal del Raval també critica que les dues propostes siguin edificis “estrets, alts i llargs” –tindrien 5 o 6 plantes més soterrani– perquè s’ha hagut de prioritzar l’ocupació del menor sòl possible. Segons ells, aquesta volumetria augmenta la superfície de façanes, el que repercutiria en cost de construcció i de manteniment i l’eficiència energètica. 

Les 2 propostes per al CAP annexes al MACBA que CatSalut hauria entregat a l'Ajuntament de Barcelona

Les 2 propostes per al CAP annexes al MACBA que CatSalut hauria entregat a l’Ajuntament de Barcelona

Sobre la proposta ‘A.2.’, d’edifici en forma de cadira, critiquen la “disminució de les condicions actual d’assolellament i ventilació de les finques de Joaquim Costa” a les que s’arraparia l’ambulatori. També veuen “inadmissible” la separació de només dos metres entre la façana del CAP i la del MACBA, per a ventilar les consultes i oficines. Pel que fa a la proposta ‘B’, en forma de prisma rectangular, consideren que l’impacte sobre les finques veïnes és encara més elevat, no queda garantida la ventilació de les consultes i oficines i “la longitud dels recorreguts obliga a col·locar dues escales d’evacuació, amb un gran impacte de superfície perduda”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa