Un veí del Poble-sec relata que ha patit una agressió homòfoba per tenir “ploma gai”

En un vídeo reivindica l'empoderament de les víctimes per fer front comú contra els atacs

Un veí del Poble-sec ha donat a conèixer a través d’un vídeo a Facebook l’agressió homòfoba que van patir ell i un amic seu la matinada de dissabte a la plaça Navas del barri barceloní. Fermín Martínez exposa que fa anys que rep intimidacions d’un grup de joves que freqüenten la plaça i que molts cops ha evitat passar-hi de matinada o sol per por a un enfrontament. No obstant, aquest dissabte nit va decidir que li era “igual” i que si l’increpaven s’hi enfrontaria. 

Tot això em passa per tenir ploma gai, que com veieu és meravellosa i per vestir com vesteixo”, assegura en el seu relat, que ha avançat la Cadena Ser. Els Mossos d’Esquadra han confirmat a l’ACN que investiguen el cas i han transmès la denúncia de la víctima a la Fiscalia d’Odi i Discriminació. 

“Em vaig enfrontar fins al final i ens van pegar”, narra. Va caure a conseqüència d’una empenta i es va fer mal al tors i al canell esquerra, així que després de l’agressió va anar directe al metge i després a comissaria. Amb la denúncia feta, va decidir tornar a la plaça Navas per encarar-se novament als nois i deixar-los clar que no poden haver-hi més agressions ni intimidacions. Aquest cop, però, en veure’l venir des de lluny van sortir “corrent”.

Martínez fa tota una reivindicació de l’empoderament de les víctimes d’homofòbia: “Vesteixo com em dona la gana i soc imparable, això el que fa és que em creixi”. “Si vesteixo així i et fot, ho multiplicaré per mil!”, avisa. 

94è atac, segons l’OCH

L’Observatori contra l’Homofòbia (OCH) ha donat a conèixer més informació sobre aquesta agressió, que haurien comès 8 joves contra dos homes gais. L’entitat ha comunicat els fets a l’Ajuntament de Barcelona i al regidor de Sants-Montjuïc, Marc Serra. Es tractaria del 94è atac –físic o verbal– d’LGTBIfòbia registrat a Catalunya, dels quals una quarantena a la ciutat.

 

Comentaris

    Col 24/07/2019 11:00 am
    Què vol dir "Ploma gay"? No soc mestre en Gai Saber i ni soc entès en el món gay.

Nou comentari