Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Valls intenta girar contra Colau les acusacions d’antigitanisme
  • CA

L’ex primer ministre francès i candidat a l’alcaldia Manuel Valls s’ha reunit aquest matí amb la Federació d’Associacions Gitanes de Catalunya (FAGIC). L’alcaldable amb el suport de Ciutadans ha compartit imatges de la trobada a Twitter, en què ha declarat que els gitanos se senten “mensypreats” per Ada Colau. “Hem d’inventar noves eines per ajudar la comunitat gitana”, ha apuntat.

Segons ha detallat Valls, la FAGIC reclama més participació en les polítiques públiques, menys simbolisme i més efectivitat i més diàleg amb les institucions. L’alcaldable va ser molt criticat durant la seva època com a primer ministre francès per promoure expulsions de gitanos del país.

La FAGIC intenta deixar el passat de banda

El gerent director de la federació, Pedro Aguilera, ha estat present a la trobada i explica al TOT Barcelona que la reunió amb Valls forma part d’una “ronda de contactes” que la unió d’associacions gitanes vol fer amb els candidats a alcalde. Detalla que el divendres es trobaran amb Jaume Collboni, tot i que ho faran a la seu del PSC. En canvi, destaca Aguilera, l’ex primer ministre francès ha visitat la seu de la FAGIC, situada al carrer Concili de Trento número 313.

Hem intentat deixar de banda el seu passat com a primer ministre francès”, reconeix el dirigent de la FAGIC, que destaca el caràcter dialogant de la federació. Aguilera considera que Valls ha estat “molt receptiu” i “interessat” en les preocupacions que li han traslladat.

Els representants de la FAGIC han expressat a l’alcaldable la seva preocupació per la menor esperança de vida dels gitanos respecte a la resta de la població. També li han parlat de polítiques per incloure la comunitat a les escoles i de convivència. Tots aquests aspectes s’inclouen en un document de 10 punts que volen compartir amb tots els candidats.

La FAGIC, tot i que vol reunir-se amb tots els alcaldables, només ha tancat una reunió amb Collboni i està “treballant” en una amb Ernest Maragall. Sobre una reunió amb Ada Colau, Aguilera admet que estarien “encantats”. Malgrat tot, critica el govern de l’alcaldessa perquè no s’ha tingut en compte la federació com a interlocutor de la comunitat gitana.

Altres associacions s’hi neguen

Contràriament a la federació d’associacions, altres entitats gitanes es neguen a trobar-se amb Valls. Des de l’Associació de Joves Gitanos de Gràcia asseguraven fa setmanes que “mai de la vida es reunirà amb ell”. “Valls és un dictador que ens va fer la vida impossible a França”, reblaven. “Mai ens reunirem ni seurem amb un home que va deportar gitanos”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa