Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Almirante aposta per retirar les mascaretes a l’interior de les aules
  • CA

El cap del Servei de Malalties Infeccioses de l’Hospital Vall d’Hebron, Benito Almirante, ha assegurat que “ja és hora de pensar” en els infants i retirar les mascaretes a les escoles. En concret, ha dit cal començar a pensar en la població pediàtrica i adolescent. En declaracions a RAC1, ha posat com a exemple els països del nord d’Europa on s’ha retirat l’obligatorietat d’aquest element de protecció i ha considerat que seria “una gran iniciativa” començar a treure la mascareta “progressivament”. A més, s’ha mostrat partidari de posar fi als confinaments i al diagnòstic de tots els casos en dos o tres mesos i de centrar el diagnòstic i l’atenció per covid als col·lectius vulnerables.

El cap del Servei ha plantejat que la variant òmicron, tot i que infecta molta gent, majoritàriament dona símptomes lleus i ha considerat que el futur ha de ser fer vida normal, com es fa en relació amb altres malalties respiratòries. De fet, ha afirmat que tot apunta que l’estiu del 2022 serà “com el del 2019”. Ha afegit que no pot assegurar-ho 100%, com res en la pandèmia, però des del seu punt de vista les prediccions van en aquesta direcció. Diu que, malgrat les sorpreses que ja ha donat la covid i que pot donar, ara hi ha un cert quòrum mundial sobre la necessitat de començar a plantejar aquesta nova etapa, sempre i quan no hi hagi un canvi “dràstic”.

Almirante ha defensat que ha arribat el moment de començar a plantejar un canvi en la manera d’abordar la covid-19. I ha fixat data per fer-ho possible: en els propers dos o tres mesos. Ha negat que la proposta sigui tractar la covid com la grip però sí com una malaltia respiratòria més que afecta un cert grup i centrar l’atenció en aquest grup vulnerable.

Les paraules d’Almirante van en la línia del document que ha fet públic la Societat Espanyola de Malalties Infeccioses i Microbiologia Clínica, que aposta per “importants” modificacions en l’abordatge de la covid tenint en compte la situació epidemiològica actual i l’efecte més lleu de la variant òmicron. En general, demana centrar els esforços en aquelles persones on la covid pot provocar efectes greus: persones no vacunades, sense la pauta completa o vulnerables.

Almirante planteja tenir en compte que la capacitat d’infectar d’òmicron és tan elevada que és molt probable que la majoria de la població acabi infectada. Tot i això, insisteix que és més lleu i, per tant, la resposta ha de ser diferent i proporcional a la càrrega de malaltia que produeix.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa