Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Vall d’Hebron incorpora un annex hospitalari a Gràcia només per a Covid-19

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha inaugurat aquest dimarts a la tarda el nou espai assistencial polivalent del Parc Sanitari Pere Virgili de Barcelona, que ha començat la seva activitat aquesta setmana. El centre, que funcionarà com a annex a l’Hospital Vall d’Hebron, serveix per atendre només els pacients Covid-19 i destensar així l’hospital. L’edifici té una capacitat de 56 llits convencionals i 32 per a crítics i semicrítics. Amb una superfície de 3.000 m2, s’ha construït en un temps “rècord”, en paraules d’Alba Vergés, i servirà com a reforç del sistema públic de salut un cop acabi la pandèmia. “Ha vingut per quedar-se”, ha remarcat la consellera.

Segons ha detallat el gerent de l’Hospital Vall d’Hebron, Albert Salazar, tots els pacients amb coronavirus atesos per urgències en aquest centre es derivaran al nou annex, i només aquells que necessitin diàlisi durant el seu ingrés o a qui els calgui un tractament amb membrana extracorpòrea seran atesos a Vall d’Hebron.

A banda de traslladar-hi l’atenció assistencial també s’hi ha volgut incorporar un TAC, a la planta baixa, per poder mantenir la capacitat diagnòstica. A més, des de dilluns ja s’està fent frotis en aquest annex, i també s’hi ha traslladat una part del laboratori de microbiologia del Vall d’Hebron per poder diagnosticar i tramitar les proves PCR que s’hi facin.

Aquest nou centre pot tenir fins a 320 professionals treballant-hi. Segons han concretat, a dia d’avui n’hi ha 140, però no han detallat quins són de nova contractació i quins han estat traslladats d’altres centres. Salazar ha apuntat que tot el personal depenent de la direcció d’Infermeria, com infermeres, zeladors, treballadors socials, tècnics de cures o fisioterapeutes seran de nova contractació, mentre que pel que fa a metges alguns seran nous contractats i altres traslladats.

El centre s’ha habilitat amb un pressupost de 18,2 milions d’euros. És un dels cinc annexos que es va dissenyar per “esponjar” els hospitals i evitar la desprogramació d’activitat no relacionada amb el coronavirus.

Demana als jutges no fer d’epidemiòlegs

Vergés ha afirmat que s’estan revisant les restriccions per frenar el coronavirus –que caduquen el diumenge- i davant una possible flexibilització ha advertit que la revisió ha de ser “amb contenció”. En roda de premsa Verges ha apuntat que la majoria de dades marquen una tendència positiva i que la situació epidemiològica està millorant, encara que ha demanat ser “prudent” perquè la pressió assistencial encara és alta”. En ser preguntada per quins sectors podrien beneficiar-se d’aquesta flexibilització, Vergés ha dit que s’està tractant la situació “tècnicament” al Procicat.

D’altra banda, i després que el TSJC hagi admès a tràmit un recurs de Fecasarm per obrir la restauració fins a les 10 de la nit, la consellera en funcions ha advertit que els jutges “no poden fer d’epidemiòlegs”. “És molt perillosa aquesta deriva”, ha afegit.Vergés també ha carregat contra el govern espanyol després que el Suprem hagi suspès cautelarment l’avançament del toc de queda a les 8 del vespre que havia decretat la Junta de Castella i Lleó. La consellera ha criticat que l’executiu “no ha fet ni un moviment” per fer front a la pandèmia però després presenta recurs a través de l’Advocacia de l’Estat contra una decisió “legítima” d’una comunitat autònoma. “Estic disgustada perquè és el govern espanyol qui judicialitza les decisions”, ha afegit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa