Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Vall d’Hebron adverteix que els barcelonins que marxen de vacances poden escampar la Covid

La cap de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l’Hospital Vall d’Hebron, Magda Campins, ha demanat molta “prudència” als barcelonins que marxin de vacances per no escampar la Covid. Campins considera que encara no hi ha hagut prou temps perquè les restriccions que la Generalitat va imposar fa 10 dies a la capital catalana hagin trencat totes les cadenes de contagi. “És massa d’hora”, ha dit, tot i que ha reconegut que ja fa dos o tres dies que les dades són més positives que fa una setmana.

“Demà comencen les vacances d’agost i moltes persones sortiran de Barcelona i l’àrea metropolitana per anar cap a les segones residències i cap a zones molt menys afectades pel virus”, ha explicat Campins en una entrevista a Catalunya Ràdio. “Cal demanar prudència als qui marxin”, ha insistit. “Que segueixin les mesures de seguretat que sempre es repeteixen, que intentin estar amb el nucli familiar i que evitin les reunions de més de 10 persones”.

La cultura és segura

Campins ha celebrat la reobertura de cinemes i teatres després de la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya de suspendre cautelarment la prohibició imposada per la Generalitat sempre que els establiments respectin les indicacions del Procicat. “Als teatres i als cinemes és molt fàcil controlar l’aforament i el comportament dels assistents. La gent està asseguda i porta mascareta, coses que no passen a l’oci nocturn, on és molt més complicat de controlar”, ha afegit.

Respecte a l’ampliació de la plantilla de gestors Covid a més de 900 persones, la cap d’Epidemiologia del Vall d’Hebron ha “aplaudit” la decisió i ha assegurat que en una reunió amb companys de l’atenció primària aquest li van dir que ja feia “dos o tres dies que estan treballant” i que això permetrà localitzar tots els contactes de cada positiu “molt més aviat”. Tot i això, Campins ha recordat que els rastrejadors no són suficients per aturar la propagació del virus i que el “comportament de la població és bàsic”.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Serafi Bandarra i Grataconys a juliol 30, 2020 | 10:39
  Serafi Bandarra i Grataconys juliol 30, 2020 | 10:39
  Aquesta es la responsabilitat que tenim,despres sortirem a les 8 a aplaudir als metges i i als sanitaris ¡que en som de grans!
 2. Icona del comentari de: elle a juliol 30, 2020 | 10:48
  elle juliol 30, 2020 | 10:48
  BIEN ,TODOS LOS MEDICOS, ENFERMERAS , GENTE DE TARBAJAN EN RESIDENCIAS I ETC... TODOS EN CASA PORQUE PUEDE QUE LLEVEIS A TODOS SITIOS LUEGO OS QUEJAREIS QUE EN UN BAR PONGAN QUE SI ERES DE BARCELONA NO ENTRES?
 3. Icona del comentari de: Pol a juliol 30, 2020 | 12:56
  Pol juliol 30, 2020 | 12:56
  Tothom que estigui infectat pot escampar la covid-19, però si hi ha molts més barcelonins i a la conglomeració de Barcelona hi viuen moltes persones atapeïdes, hi ha una densitat d'habitants per Km2 molt alta, altíssima, és lògic que siguin els ciutadans d'aquesta àrea geogràfica, amb més possibilitats de encomanar a altres persones aquesta malaltia. Per a arribar fins aquí no cal tenir gaire formació.
 4. Icona del comentari de: EL AVI EMPRENYAT DE CARDEDEU EMPRENYAT PER ELS CABRONS NO ES POSEN LA MASCARETA SON UN PERILL REAL ARA Y NO ELS MULTEN LES POLICIALS LOCALS NI MISSOS DE ESCUADRA a juliol 30, 2020 | 13:12
  EL AVI EMPRENYAT DE CARDEDEU EMPRENYAT PER ELS CABRONS NO ES POSEN LA MASCARETA SON UN PERILL REAL ARA Y NO ELS MULTEN LES POLICIALS LOCALS NI MISSOS DE ESCUADRA juliol 30, 2020 | 13:12
  Lo que diu EL VALL D´EBRON , ES VERITAT , Ja que la prova la teniu EL VALLES ORIENTAL y BAIX MONTSENY A Sant Celoni el hospital de TE PERSONES CONTAGIADES ¿ De un han cojido el virus ? de Gen de BARCELONA A CARDEDEU Ja Contagis al HOSPITAL DE GRANOLLERS Tambe .. la GENT MOLTA NO ES POSA LA MASCARETA Y LES POLICIAS NO ESTAN FEN RES AL RESPETA . No els multen con tindrien que fer .A LES TERRASES JA MOLTA GENT JUNTA SENSE MASCARETA NINGU U VEJILA
 5. Icona del comentari de: EL AVI EMPRENYAT DE CARDEDEU ..ELS METGES y EMFERMERAS VOLEN FEU CON JO FAIX QUE HUS POSEU LA MASCARETA Y GUANTES SI PODEU Y GUARDEU LA DISTANCIA . Y HUS APARETEU DE QUI NO PORTA LA MASCARETA PER SEGURATAT I VA LA VOSTRA SALUT a juliol 30, 2020 | 14:56
  EL AVI EMPRENYAT DE CARDEDEU ..ELS METGES y EMFERMERAS VOLEN FEU CON JO FAIX QUE HUS POSEU LA MASCARETA Y GUANTES SI PODEU Y GUARDEU LA DISTANCIA . Y HUS APARETEU DE QUI NO PORTA LA MASCARETA PER SEGURATAT I VA LA VOSTRA SALUT juliol 30, 2020 | 14:56
  PERDONA , Espavilado APLAUDIR NO GRACIAS ELS METGES y EMFERMERAS . PREFEREIXEN MIL VEGADES MES , Que tota LA GENT Es posi LA MASCARETA Ja que amb LA MASCARETA POSADA Nos protejemos todos FALLA Cuan ja persones no se la posen ELS MENTGES y EMFERMERAS Prefereixen la GENT ES COMPORTI Es posi LA MASCARETA cosa molta gent no fa , GUARDE LA DISTANCIA cosa molta gent no fa I ES RENTI LES MANS .aIXIS SE EVITARIEN Contagis Y ELS HOSPITALS NO TINDRIEN CONTAGIADOS HE ..

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa