Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Valents vol que desapareguin de Barcelona les cabines telefòniques degradades
  • CA

La companyia Telefónica encara té més de 500 cabines telefòniques repartides per tota la ciutat. Però són multitud les que no funcionen en ple centre de Barcelona, gairebé sense ús des que el mòbils es van generalitzar i convertides en un mural de grafits i d’enganxines. Davant d’aquesta situació, Valents ha demanat a l’Ajuntament negociar la retirada immediata de les cabines telefòniques més degradades. En un comunicat, la regidora Marilén Barceló ha dit que “el govern d’Ada Colau i el PSC no treballa per millorar la imatge de Barcelona. Un exemple clar són les cabines telefòniques: trencades, pintades, plenes d’adhesius. Els demanem que acabin amb aquesta degradació de l’espai públic i retirin les cabines telefòniques o facin un mínim de manteniment”.

A la Comissió d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona, ​​que tindrà lloc aquesta tarda, Barceló instarà el Govern Municipal a negociar amb Telefónica aquesta qüestió. Aquest 2022 les cabines telefòniques han deixat de ser un servei universal obligatori. Telefónica retirarà, a partir d’aquest any, les 14.824 cabines de telèfon que queden a tot l’Estat.

Una cabina que torna al carrer

Justament, aquest divendres 22 d’abril tornarà al carrer una cabina telefònica reconvertida en biblioteca a Sant Genís dels Agudells. Si fins fa poc més d’un any es trobava al carrer Lledoner, ara s’alçarà a la plaça Meguidó, davant del Centre Cívic Casa Groga. Abans que es decidís transformar en bibliocabina, es van rebre multitud d’idees per conservar la cabina. El concurs d’idees –que va sorgir arran de la iniciativa d’Anna Farré, antiga professora d’institut i veïna de l’Eixample que va iniciar una campanya per a preservar-la– va rebre fins a 93 propostes, entre les quals hi havia que la cabina “oferís una línia directa amb el telèfon del civisme o amb el 112, per a què es convertís en un punt Wifi o per a què continués essent una cabina”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Barceloní. a juliol 09, 2022 | 09:22
    Barceloní. juliol 09, 2022 | 09:22
    I jo vull que desapareixeu vosaltres; faré tot el que estigui a la meva mà per aconseguir.ho.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa