Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’abans i el després a Urquinaona: de les barricades als turistes curiosos
  • CA

Les barricades de contenidors en flames i tanques han deixat pas a la normalitat des de primera hora del matí. Abans, però, els treballadors de neteja municipals han fet una feina intensa perquè la plaça Urquinaona passés de semblar un camp de batalla per tornar a ser un dels punts neuràlgics de Barcelona.

On ahir al vespre hi havia llançament de pedres i de pilotes de goma aquest matí hi havia turistes que feien fotos de la imatge que van deixar els aldarulls. La premsa no havia acabat de marxar del tot, i mitja dotzena de periodistes captaven imatges i feien entrevistes per recollir testimonis del que va passar en la cinquena nit de protestes contra la sentència del Suprem. 

L'abans i el després a Urquinaona amb carrer Jonqueres | Adrià Lizanda

L’abans i el després a Urquinaona amb carrer Jonqueres | Adrià Lizanda

Part de l’asfalt estava aixecat, testimoni del que alguns manifestants van fer per aconseguir munició en forma de pedres per llançar a la línia policial. La Guàrdia Urbana tallava el trànsit al centre de la plaça per regular el pas de vehicles, ja que encara no es podia enllaçar Urquinaona amb Via Laietana per facilitar la feina dels treballadors de neteja. Mentrestant, s’intentaven esborrar missatges de manifestants pintats a les parets: “ACAB (All Cops Are Bastards)” i “Fins la victòria sempre”

Discussions i valoracions de danys

La tensió encara es podia sentir en l’ambient. Una discussió entre una parella i un home n’era un exemple: “Aquesta violència la fan aquells que tenen el suport el president (Torra)”, deia l’home, a la qual cosa la parella contestava: “No, el president Sánchez n’és el culpable”. Un petit incendi en forma de discussió que servia de continuació de les fogueres d’ahir a la nit.

L'abans i el després a Via Laietana | Adrià Lizanda

L’abans i el després a Via Laietana | Adrià Lizanda

Altres feien balanç dels danys patits. Al Telepizza un empleat netejava una pintada, al Burger King examinaven els vidres trencats i al Teatre Borràs mesuraven les portes trencades per substituïr-les. 

L’Ajuntament ha difós una imatge de l’abans i el després dels aldarulls a Urquinaona. A més, el regidor Jordi Martí, dels comuns, ha destacat la tasca dels treballadors de neteja. “Ara els hauríem de deixar descansar uns dies…”, ha afegit.

Avís de la Guàrdia Urbana

La policia barcelonina ha recomanat a través de Twitter als comerciants que no obrin les botigues situades a plaça Urquinaona o entorns. Ho ha fet “davant del risc de més aldarulls” com els que es van produir ahir a la mateixa zona. Arran i la CUP han convocat una manifestació aquesta tarda per protestar contra les detencions i els ferits per l’actuació policial.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa