Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La UPF acollirà en dos nous edificis els millors investigadors contra la crisi climàtica
  • CA

La Universitat Pompeu Fabra (UPF) de Barcelona impulsarà la construcció de dos nous edificis per poder concentrar els millors investigadors en matèria de crisi climàtica. L’estudi californià ZGF Architects i els despatxos d’arquitectes barcelonins MIRAG i Double Twist seran els encarregats de projectar aquests equipaments, que estaran ubicats al complex del Mercat del Peix de la capital catalana.

Segons informen els mateixos impulsors, el primer dels nous edificis tindrà prop de 7.300 metres quadrats repartits en tres plantes i estarà dedicat a la recerca i la innovació. La intenció és que aquest equipament pugui convertir-se en una espècie de punt de trobada per a investigadors provinents de diferents àmbits amb l’objectiu de desenvolupar projectes interdisciplinaris en àmbits com la “salut planetària, els sistemes complexos i la ciència de dades, la intel·ligència artificial, l’economia i la governança del canvi climàtic, la pèrdua de la biodiversitat o el dret i la governança globals”.

L’altre de les construccions projectades tindrà gairebé 6.500 metres quadrats distribuïts en cinc plantes i serà la nova seu de l’Institut de Biologia Evolutiva (IBE), un centre de recerca mixt creat l’any 2008 per la UPF i el Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC). Amb aquest trasllat, l’IBE pretén ampliar el seu projecte de recerca en evolució i biodiversitat per poder consolidar-se com un centre d’investigació punter a nivell internacional.

L'escala central que unirà els dos nous edificis / UPF
L’escala central que unirà els dos nous edificis / UPF

Un nou pol de recerca

Cal recordar que el complex del Mercat del Peix és una iniciativa impulsada de la mà de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona que amb la voluntat de convertir els terrenys que fins ara s’utilitzaven com a aparcament del campus de la Ciutadella de la UPF en un gran centre de recerca amb prop de 46.000 metres quadrats. La previsió és que hi puguin treballar al voltant de 1.200 persones i que les obres arrenquin a principis del 2023.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa