Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Uns mossos salven la vida d’un nadó que s’ofegava
  • CA

Dos mossos van salvar la vida d’un nadó recent nascut dimarts passat a la Ciutat de la Justícia. Tot va passar en pocs segons. Dos agents de la unitat de seguretat ciutadana de la comissaria de Sarrià-Sant Gervasi –un d’ells de pràctiques– patrullaven pel voltant dels jutjats quan es van trobar una dona que corria cap a ells creuen la calçada sense mirar tan sols si hi passaven cotxes. La bona samiratana va donar l’avís que hi havia uns pares desesperats perquè el seu nadó estava deixant de respirar. Els agents van arrencar a córrer cap a la família, situada a les portes dels jutjats, mentre cridaven a una ambulància d’urgència. Es van trobar un nadó amb la pell morada, aparentment sense respirar i que no reaccionava a les interaccions dels pares. Immediatament, van començar els primers auxilis.

Els agents van agafar-li del braç, el van recolzar boca terrosa sobre el genoll d’un dels agents i li van començar a donar petits cops a l’esquena. A la vegada, li anaven prement suaument l’estómac. Les maniobres de rescat es van allargar durant uns minuts, fins l’arribada de l’ambulància.

Després d’uns tres minuts, els agents van veure com el nadó començava a moure els braços i les cames i com lentament anava millorant. Poc temps després van arribar els equips mèdics que van realitzar una primera valoració de la criatura. A l’ambulància, Allà el nadó ja començava a respirar amb normalitat i va obrir els ulls. Una segona ambulància medicalitzada va arribar al lloc dels fets.

L’endemà els agents van contactar amb els pares per assegurar-se que el nadó s’havia recuperat del tot. Ahir a la tarda, fins i tot, li van regalar l’os Pau, un peluix dels Mossos d’Esquadra. La intenció era que la família tingués un bon record de l’actuació que els agents van realitzar per salvar la vida del seu fill, remarca la policia catalana en un comunicat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa