Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Va sortir a comprar menjar durant el confinament i ara rep una multa de 300 euros
  • CA

Carla Riverola, periodista i veïna de l’Antiga Esquerra de l’Eixample, va sortir a comprar quatre coses de menjar durant el confinament i ara, mig any després, s’ha trobat que aquella sortida li ha costat una multa de 300 euros –o 180 si accedeix a pagar-la immediatament. Ho ha denunciat a Twitter amb un comunicat públic que repassa una per una les proves que té d’aquella sortida i les incongruències de la notificació que li ha arribat després que els Mossos d’Esquadra la denunciessin.

Segons detalla, tot era del més normal. Va baixar al supermercat més pròxim a casa seva. Va adquirir alguns aliments i va sortir amb els articles a la mà. Al carrer, a punt d’enfilar el retorn al domicili, es va trobar els mossos. “La parella d’agents em va dir que no podia anar a comprar “tan poques coses” i que havien d’aixecar acta perquè consideraven que m’estava saltant el confinament”, relata Riverola. Aquest hauria estat l’únic motiu pel qual la van multar, i ella n’estava convençuda que no havia fet res malament. Tenia el rebut de la compra i la demostració del pagament amb targeta. Tanmateix, li van dir que ja li arribaria la sanció. “Vaig pensar que la denúncia no arribaria enlloc i que, en cas de rebre-la, seria ben fàcil de recórrer”, expressa l’afectada.

Ara, però, s’ha trobat una història ven diferent, quan ha revisat la notificació de la denúncia. “A la descripció dels fets només s’hi diu que em trobava circulant pel carrer “fora dels supòsits previstos” al decret de l’Estat d’Alarma”, relata. Així, Riverola denuncia que s’obvia el motiu concret de la sanció, que és que sortia de comprar al supermercat més pròxim.

A més, l’hora que es fa constar dels fets seria errònia, segons apunta la sancionada. A més, ho reforça amb proves. Segons la notificació, la trobada entre els policies i la veïna s’hauria produït a un quart de dues. Carla Riverola, en canvi, aporta captures de pantalla de converses amb les seves amigues en què explica, minuts abans d’aquella hora, la topada amb els agents. A més, el tiquet de compra i la prova del pagament amb targeta indiquen es van fer a tres quarts d’una. Hi ha mitja hora de diferència.

Finalment, però, resignada, assegura que pagarà. Tot i tenir impotència i tenir la convicció que no hi havia cap dret a sancionar-la, abonarà els 180 euros. “Podria semblar que recórrer serà fàcil. Però només hi ha impediments. A la denúncia no s’explica on es poden presentar les al·legacions. Tampoc al web de Mossos. I no vaig poder parlar amb ningú de la DG de Policia que m’ho digués”, expressa.

Ha pres la decisió després de ser aconsellada per amics advocats. Segons explica, malgrat tenir clar que guanyaria una reclamació si hi anés fins al final, li han recomanat pagar i estalviar-se una lluita feixuga. Així, acaba el comunicat amb una última reflexió: “Davant d’abusos i procediments plens d’impediments, acabaré pagant, tot i no haver comès la infracció. I és molt trist. T’ho posen tan difícil que acabes tirant la tovallola. A la pràctica, la sensació d’indefensió és total”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Abús policial a agost 24, 2020 | 09:26
    Abús policial agost 24, 2020 | 09:26
    Durant el confinament, la policia va posar denúncies arbitràries. Alguns agents tenien la seva pròpia normativa. En aquest cas s'inventen la denúncia, ja que no es correspon amb els fets.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa