Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Una retallada d’hores als docents fa esclatar un conflicte laboral a l’Escola Massana
  • CA

Un correu electrònic enviat el diumenge a la tarda va fer saltar les alarmes del professorat de l’Escola Massana de Barcelona. La direcció del centre anunciava sense previ avís una retallada d’horaris per a la majoria de docents i diverses reubicacions a assignatures de les quals els professors no eren especialistes, segons va avançar Metròpoli Abierta i ha pogut confirmar el TOT Barcelona de fonts de l’escola. Hi havia professors que veien reduïda la seva docència fins a cinc hores i d’altres que ni tan sols apareixien en les assignacions.

“Hi havia una baixada d’hores brutal per alguns professors”, explica a aquest diari un docent de l’Escola Massana. El dilluns els professors es van reunir d’urgència i van intentar trobar una solució d’urgència mentre negociaven amb la direcció. “Els professors amb més hores van accedir a repartir-les entre els seus companys perquè ningú es quedés sense assignatures”, afegeix. “Va ser com un mercadeig de la misèria”, lamenta.

Assemblea d’urgència

En paral·lel, els alumnes també es van mobilitzar. En primer lloc perquè molts veien com les seves assignatures passaven a ser impartides per professors sense experiència en la matèria, però també perquè entenien que la situació era molt injusta. Des del juliol sonaven campanes de retallades perquè ja es preveia una caiguda important de les matrícules, però ningú s’esperava que es fessin a última hora i sense consens amb l’equip de gestió pedagògica, que també veia reduïdes les seves hores.

“Al final es va decidir fer una assemblea d’urgència amb representants del Consorci d’Educació, direcció, sindicats, alumnes i docents”, reconeix la mateixa font. Això va ser dimecres. Les queixes per com s’havien fet les coses van ser la tònica general de la reunió, que afortunadament va acabar amb un acord tàtic que ara cal refrendar: es torna al punt de partida de la proposta del juliol, que ja preveia una reducció d’1,5 dotacions, tot i que la intenció inicial del Consorci era que fossin 7, segons l’acta de l’assemblea a la qual ha tingut accés aquest mitjà.

Molta angoixa

Els representants sindicals van retreure a la direcció que s’hagi sotmès al professorat a una “angoixa innecessària”. Els docents estan dolguts amb la direcció perquè la reordenació del curs s’havia fet amb “opacitat” i de manera unilateral per part del director de l’Escola Massana, Xavi Capmany, a qui acusen d’interferir amb massa freqüència en qüestions que en principi són competència de l’equip de gestió pedagògica.

Tot i això, després de la reunió amb el Consorci i la direcció, la situació sembla que s’ha reconduït, almenys momentàniament. Un equip de gestió treballa contrarellotge per complir amb la retallada acordada durant l’assemblea i evitar que cap professor es quedi sense hores de docència. Per evitar que es torni a produir una situació similar, s’han donat de marge fins al mes de març per “treballar l’estructura laboral” del centre.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa