Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Una residència de gent gran, a punt de ser desnonada en plena pandèmia
  • CA

La residència d’avis Nostra Senyora de Meritxell, situada a la Gran Via de Barcelona, té una ordre de desnonament pel 3 de març, segons ha revelat TV3 i ha confirmat el geriàtric al TOT Barcelona. El propietari de l’edifici no vol renovar el contracte que es va acabar el juny de l’any passat, i els 15 ancians que hi viuen hauran d’abandonar-lo. “Per nosaltres és el més important són els avis, i la propietat els veu com objectes“, ha explicat en declaracions a la televisió la directora de la residència, Francesca Naranjo. La fi del centre també deixarà sense feina les deu persones que hi treballen. Fa un any, una fundació es va interessar en l’edifici per continuar amb el negoci de la residència, però se’ls demanava un preu desorbitat i va desistir. Actualment, només dues de les sis plantes que té l’edifici estan ocupades, recull l’ACN.

El contracte de la residència va acabar el juny de l’any passat i no el van voler renovar ni el propietari que el va fer ni el nou que fa poc ha comprat tota la finca. “Venim de ser un esforç enorme, amb un equip que ha dedicat hores per tot arreu. I hem aconseguit no tenir cap cas de Covid-19 durant tota la pandèmia. I ara, després de tant de desgast, ens trobem això”, lamenta Naranjo. Amb tot, la residència fa 15 anys que es va instal·lat en aquest punt de la Gran Via, a tocar la Ronda Universitat.

Els residents d’aquest centre han estat derivats per una fundació i per Càritas, explica la directora. I, per tant, si l’expulsió seguís endavant, aquestes entitats es veurien obligades a buscar un nou lloc per a la gent gran, insisteix la responsable. Tanmateix, espera que això no passi, i que “o bé es trobi una solució per a tots els que estem implicats, o almenys que permeti quedar-s’hi els avis”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Dubois a febrer 06, 2021 | 06:02
    Dubois febrer 06, 2021 | 06:02
    I la Colakaos q hi diu ??

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa