Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Una prova pilot de Whatsapp per a víctimes d’LGTBI-fòbia rep 10 denúncies en 5 dies

Una prova pilot liderada per l’Observatori contra l’Homofòbia (OCH) centrada en l’ús de Whatsapp per detectar vulneracions de drets del col·lectiu LGTBI s’ha trobat uns resultats preocupants. En cinc dies, han rebut 10 denúncies, segons ha pogut saber el TOT Barcelona.

Des del dilluns 10 d’agost fins el divendres 14 d’agost, s’han realitzat 10 atencions, de les quals 4 han estat realitzades per incidències ocorregudes, de fet, a Barcelona mateix. Els incidents ocorreguts a la capital catalana van afectar tres homes gais i una dona trans. Aquests casos s’han comunicat a l’Oficina per la No Discriminació, activant així el protocol per tractar les situacions de l’LGTBI-fòbia a la ciutat.

L’anàlisi global mostra que les violències denunciades van des de “les agressions a l’espai públic” fins als “conflictes en habitatge”, “l’assetjament a la via pública”, el “menyspreu mitjançant xarxes socials” o el “conflicte laboral”.

A nivell jurídic, s’ha redactat una denúncia, i s’han realitzat dues ampliacions. Dues d’aquestes vulneracions de drets s’han enviat al Servei de la Fiscalia de Delictes d’Odi i Discriminació de la Província de Barcelona i l’altra als Jutjats de Mollet del Vallès. A nivell psicosocial, s’han realitzat 4 sessions d’acompanyament, relacionades amb tres incidències diferents. Tanmateix, el president de l’OCH, ha realitzat tres gestions a nivell institucional.

Amb aquests resultats, des de l’Obervatori contra l’Homofòbia consideren que “és absolutament necessari un servei d’atenció a les víctimes especialitzat, específic i permanent”, tal i com contempla la Llei 11/2014, insisteixen.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Jaume Mestres i Capitan a agost 16, 2020 | 18:56
    Jaume Mestres i Capitan agost 16, 2020 | 18:56
    No se preocupan tanto de los abuelos/as que son atracados impunemente un día si y otro también .....no te jode

Nou comentari

Comparteix