Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Una plaga desconeguda mata 39 arbres d’un carrer de Sants-Badal

Els veïns del carrer de Sugranyes, al barri de Sants-Badal, s’estan quedant sense arbres. El motiu sembla ser una plaga de barrinadors de fusta, un insecte que entra dins del tronc i a les branques de l’arbre i que l’acaba matant. En principi, el problemes s’hauria de poder solucionar amb insecticides o per endoteràpia, però sembla que el remei habitual no funciona en aquest cas. Tot plegat ha fet perdre fins a 39 arbres -de moment- al carrer, tot i que l’Ajuntament ja treballa per substituir les pomeres afectades per balandre, un altre tipus d’arbre més resistent a aquestes plagues.

Fins ara només s’ha trobat aquesta quarentena d’arbres afectats, però el consistori assumeix que podrien haver més arbres en mal estat. Originalment, el carrer comptava amb 139 arbres. Segons apunta Parcs i Jardins, durant el darrer trimestre d’aquest any es començarà a plantar una espècie d’arbre diferent i que és més resistent a les plagues.

Poca llum i terra argilós al carrer de Sugranyes

Els motius que s’amaguen darrera d’aquest problema són variats. Però és essencial entendre la tipologia de carrer en què s’ubiquen. L’espai entre els dos edificis que el custodien és força estret i la llum solar que hi entra és molt poca. Tal com apunten els experts, aquest fet i el tipus de terra -que és argilós- afavoreix a que els arbres hagin crescut més dèbils del que tocaria en condicions normals.

Una plaga desconeguda

El cap d’Àrea d’Arbrat de Parcs i Jardins, Joan Guitart, ha explicat en declaracions a Betevé que no han pogut “determinar el tipus de perforador de fusta que ha afectat les pruneres”. Això implica que no els tècnics no han pogut atacat la plaga de manera eficaç i, tal com diu Guitart, “si l’arbre ja estava dèbil, el perforador l’ha acabat de rematar”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: JKmi a octubre 04, 2022 | 13:31
    JKmi octubre 04, 2022 | 13:31
    Doncs el mateix que al carrer de Bejar a Hostafrancs. Aquest any ja n'han ort 4-5. I ja hi ha 14 escocells buits, i alguns arbres a la uci, amb un desenllaç inequivoc.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa