Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
‘Una nit estrellada al Fabra’: un usuari es queixa d’un robatori a l’observatori
  • CA

Un visitant de l’Observatori Fabra denuncia en aquesta carta que va ser víctima d’un robatori al cotxe, aparcat a pocs metres de l’entrada del recinte, mentre passava una vetllada organitzada per una productora d’esdeveniments en aquesta instal·lació de Collserola. Assegura que tres vehicles més també havien sigut assaltats.

Carta de Josep Maria Vallès, veí de Sant Cugat

La tarda nit de l’1 de juliol la vam passar en família a l’Observatori Fabra de Barcelona, una experiència inoblidable de principi a fi al bell mig de la Serra de Collserola.

L’Observatori Fabra, dedicat a l’estudi de l’astronomia, meteorologia i sismologia, pertany a la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona. Construït gràcies a un llegat de Camil Fabra i Fontanills, primer marquès d’Alella, va ser inaugurat l’any 1904 pel Rei Alfons XIII. Un observatori construït per Josep Domenech i Estapà que avui estaria valorat en uns 60 milions d’euros, un dels més grans i antics d’Europa encara en funcionament.

La productora d’esdeveniments Sternalia organitza l’activitat “Sopar amb estrelles” que inclou l’àpat a la terrassa-jardí de l’edifici, una conferència molt didàctica de Joan A. Català, divulgador científic especialitzat en astronomia i astrologia, la visita guiada al museu i sala modernista de l’Observatori Fabra, observació amb el centenari telescopi i visita a l’exterior de la cúpula amb una vista excepcional de la ciutat de Barcelona. Fins aquí, tot va fregar la perfecció.

La desagradable sorpresa va ser en tornar al cotxe, estacionat a 20 metres de l’entrada principal de l’Observatori. Eren tres quarts de dotze de la nit. El nostre vehicle i tres més tenien els vidres trencats. Ens van robar part de les pertinences que hi havia al portaequipatge i a l’interior del vehicle. Els Mossos d’Esquadra van obrir diligències in situ, mentre el personal d’Sternalia ens assegurava que no era la primera nit que patien robatoris, fins i tot a vehicles estacionats a l’interior del recinte de l’Observatori. Increïble, veritat? És molt greu que sàpiguen que roben als seus clients i que no facin res per evitar-ho. Em costa molt d’entendre que un equipament històric i rellevant de Barcelona com aquest no tingui cap sistema de seguretat o vigilància, com a mínim durant les tres hores i mitja que dura l’experiència. A més, quan t’informen prèviament per telèfon de l’activitat, et diuen que no has de patir perquè garanteixen l’aparcament dels vehicles dels clients i que aquest és gratuït. A nosaltres, com a mínim, ens va sortir molt car.

Tot seguit vam tramitar a la Comissaria dels Mossos de Sant Cugat la denúncia corresponent de la trencadissa del vidre d’una de les finestres del cotxe i del robatori. A les 3 de la matinada arribàvem a casa.

L’endemà al matí vaig telefonar a Sternalia. L’Àlex, un treballador d’aquesta empresa, va escoltar la crònica dels fets i em va garantir que un responsable de l’empresa em telefonaria per donar-me resposta aquell mateix matí. Però aquesta trucada no es va produir. Vaig telefonar de nou, i el mateix treballador em va convidar a enviar un correu electrònic per exposar de nou el desagradable succés… Aquesta va ser la no atenció que vaig rebre.

Tot plegat, una experiència agredolça. Us la recomano molt sincerament, però vigileu perquè… mentre badeu mirant la lluna… us poden robar el cotxe com ens va passar a nosaltres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa