Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Una estrella mundial disputarà la Cursa dels Nassos
  • CA

El corredor noruec Jakob Ingebrigtsen ha confirmat la seva presència a la 24ena cursa dels Nassos, la prova popular que se celebrarà el 31 de desembre a Barcelona. L’actual campió olímpic i mundial dels 1.500 metres, que té 22 anys, optarà al rècord en la modalitat de 5 quilòmetres en ruta. De fet, en l’edició de 2021 ja es van batre dos rècords del món en aquesta distància -encara vigents- tant en categoria masculina com en la femenina: van ser el corredor etíop Berihu Aregawi Tekehalman, amb un temps de 12:49 i la seva compatriota Ejgayehu Taye Haylex, amb un registre de 14:19.

A banda de tenir el títol i rècord olímpic de l’any passat als 1.500 metres, enguany ha aconseguit les medalles d’or a l’Europeu als 1.500 i 5.000 metres. També ha estat campió del món dels 5.000 metres i sots-campió dels 1.500 metres. Acredita una millor marca en pista de 12:48 als 5.000 metres. Serà la primera vegada que el noruec competeixi en terres catalanes.

Els seus dos germans també disputaran la prova

Però Ingebrigtsen no participarà sol a la darrera cursa que acollirà Barcelona aquest 2022. L’acompanyaran els seus dos germans, que també són grans atletes amb medalles internacionals: Filip, quart en els campionats d’Europa i una marca de 3:31 als 1.500 metres, i Henrik, que va obtenir medalla de bronze a un mundial i posseeix un títol de campió d’Europa als 1.500 metres.

El regidor d’Esports, David Escudé, ha reconegut l’expectació que la presència del noruec suposarà per a la ciutat: “Volem que la Cursa dels Nassos 2022 torni a batre rècords i esdevingui un referent, tant a nivell de curses populars de 10 quilòmetres com de les curses internacionals de 5 en ruta”. Escudé assegura que amb Ingebrigtsen s’obren noves expectatives i espera viure una edició històrica amb nous registres de temps rècord. “Estem segurs que la ciutadania barcelonina viurà el darrer dia de 2022 amb un nou esdeveniment esportiu de primer nivell internacional”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa