Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Una drogueria oberta abans de la Guerra Civil abaixa la persiana
  • CA

Un altre negoci històric de Barcelona abaixa la persiana. En aquest cas no és per la Covid-19, sinó per falta de relleu generacional, una altra pandèmia que afecta a molts comerços de la ciutat. La Drogueria Subies, situada a la rambla Volart del Guinardó, es va fundar el 1934 i després de tres generacions de la família al capdavant de la botiga es troba en liquidació per jubilació.

La botiga, situada molt a prop d’un altre històric del barri com és el Liceu Castro de la Peña, és una “autèntica botiga de barri”, segons expliquen els veïns, molts dels quals s’hi han mantingut fidels malgrat la proliferació de diversos supermercats al seu voltant, com un Schlecker que està a només 50 metres.

Drogueria Subies a la rambla Volart / Google Maps

La Drogueria Subies fa ser fundada per Victoriano Subies el 4 d’abril de 1934. En morir, el seu fill Basilio li va agafar el relleu i actualment es en Jaime, net del fundador, qui està darrera el taulell. “Si algun dia passeu per davant del número 66 de la rambla Volart, entreu i compreu qualsevol cosa que necessiteu per la llar”, deia fa un temps un usuari de Facebook. “Tindreu la impressió que el temps s’ha aturat”. Aviat, el temps s’aturarà per sempre i només en quedarà el record.

Drogueria Subies a la rambla Volart / Google Maps

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa