Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Crits, agressions i dues detencions a la casa dels Mainat
  • CA

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha detingut a dues persones aquest divendres per una baralla a les portes de la casa del productor televisiu i exmembre de la Trinca Josep Maria Mainat. Una de les persones ha estat arrestada per presumpta violència de gènere i una altra per presumpte furt, han informat a Europa Press fonts municipals. Els fets han ocorregut sobre les 14 hores, quan diversos mitjans de comunicació estaven emetent en directe davant l’habitatge de Mainat en el barri de Horta, després de saber-se que la seva dona, Angela Dobrowolski, presumptament havia intentat assassinar-li injectant-li insulina.

Una dona ha sortit de l’habitatge amb unes maletes, ha explicat a la premsa que li faltaven pertinences i, alterada, ha cridat que li retornessin les seves joies i el seu passaport: “Torna’m les meves coses, Gabriel”, ha insistit més de 10 minuts la dona, dirigint-se a l’home que després ha estat detingut. Segons la versió de la dona i exparella de Gabriel, ell és un escort i “amant” de la dona de Mainat des de feia temps, i estava en l’habitatge amb ella malgrat que havien d’abandonar-la de manera imminent.

Les càmeres de televisió han pogut captar el moment en què la dona era a la porta de l’habitatge cridant i l’home ha sortit i l’ha empès cap a dins, colpejant-la contra el marc de la porta. Fins i tot, se l’ha sentit cridar quan ja era a dins. Diversos periodistes han avisat a una patrulla de la Urbana que estava a la rodalia, i els agents finalment han detingut a l’home per un presumpte delicte de violència de gènere i a la dona per un delicte menys greu de furt.

Custòdia en exclusiva

Fonts de l’entorn de Mainat han explicat a Europa Press que aquesta casa era fins a finals d’agost el domicili familiar de Mainat, la seva esposa i els seus dos fills menors, però que la parella va iniciar els tràmits de separació i ja no conviuen des de l’estiu. En concret, un jutge de família de Barcelona va donar a Mainat la guàrdia i custòdia en exclusiva dels fills i l’ús de l’habitatge, una decisió que havia de fer-se efectiva a la fi d’agost i que el magistrat va ratificar al setembre.

A l’espera que la decisió judicial s’executi, Mainat viu des de l’estiu en un altre domicili amb els seus dos fills i la dona segueix allotjada a la casa d’Horta, segons les citades fonts.

Presumpta intent d’assassinat

La dona està sent investigada per un presumpte intent d’assassinat amb traïdoria després de provocar un coma hipoglucèmic a Mainat injectant-li insulina malgrat ser diabètic i per falsificar la seva signatura per a cobrar xecs de manera fraudulenta.

Segons les primeres informacions, va descobrir que el productor estava tramitant els papers del divorci, que segons el testament la descartaven per a cobrar una herència milionària, i que per això suposadament va planejar el crim.

La dona va passar a disposició judicial per aquests fets, i va quedar en llibertat amb càrrecs i amb la mesura cautelar de comparèixer setmanalment davant el jutjat, malgrat que la Fiscalia va demanar el seu ingrés a la presó.

Entre Mainat i la seva esposa hi ha denúncies creuades per incidents anteriors: en el cas d’ell, per algun suposat episodi violent previ a l’intent d’assassinat; en el cas d’ella, per unes suposades coaccions, segons fonts consultades.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa