Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un incident amb un vidre en un hotel de Ciutat Vella posa en alerta els Mossos la vigília del 17-A

La vígília del 17-A, Barcelona ha viscut una estona d’incertesa després que se sentís una mena d’esclat al voltant d’un hotel situat a tocar de la Rambla, el Petit Palace. Inicialment, els Mossos d’Esquadra han comunicat que treballaven “en un incident obert a Ciutat Vella per una detonació en un edifici del qual s’estan investigant les causes. No hi ha ferits greus ni danys estructurals”. Diversos mitjans han assegurat que podria tractar d’un fet provocat i amb motivacions religioses. El cert és que la policia catalana ha actuat perimetrant la zona i desallotjant l’edifici, sense aventurar-se a fer cap hipòtesi precipitada. El que se sabia és que els Mossos havien entrat a l’edifici amb escuts i armes llargues, com es veu en un vídeo del fotoperiodista Emili Puig. Ara bé, una estona després, la policia catalana ha informat: “es descarta un atemptat terrorista i la principal hipòtesi indica que es podria tractar d’ús de pirotècnia al carrer”.

Fonts dels Mossos han explicat al TOT Barcelona que “un noi que estava allotjat amb la seva família li ha esclatat una mampara al bany i ha sortit corrents cap a l’hospital amb el braç embolicat amb una tovallola plena de sang, i els operaris han identificat el so amb una traca. De fet, es considera un incident domèstic”. “Una persona ha caigut a la dutxa i ha marxat corrent a l’hospital. Ha coincidit amb un ús de pirotècnia per uns veïns i això ha causat el malentès”, concreten aquestes fonts a aquest diari.

El tinent d’alcaldia de Seguretat i Prevenció a l’Ajuntament, Albert Batlle, en declaracions a peu de carrer, ha atribuït els fets a “un conjunt de casualitats” que han coincidit en el temps. D’una banda, s’ha referit al llançament de “petards” com a part “d’una comparsa de festa major”, i és aquests dies se celebrarà la festivitat estiuenca del barri Gòtic. D’altra banda, ha incidit en l’explicació d'”un accident domèstic” a l’habitació de l’hotel en què s’hauria trencat “una mampara d’una dutxa”. Així doncs, també ha rebutjat cap mena d’intenció delictiva en el succés i ha titlla la situació de “simulacre involuntari”, per la reacció que han hagut de protagonitzar els cossos d’emergències.

El tinent d’alcaldia també ha apuntat que la persona que ha patit l’accident a l’habitació de l’hotel ha queda ferida i ha estat anat a l’hospital. Tot i aquest primer informe de la situació per calmar els ànims, el representant municipal ha subratllat que seran els Mossos d’Esquadra els que donaran tots els detalls de l’actuació més endavant.

Nou comentari

Comparteix