Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Una desfilada alternativa a la 080 reivindicarà la moda per a “dones reals”

La Marta no compleix amb els cànons de bellesa establerts: pesa 72 quilos, fa 1,70 d’alçada i, el seu cos reflexa les conseqüències físiques d’haver parit dues vegades. Malgrat això, dimecres vinent es convertirà en model de la dissenyadora Míriam Ponsa, juntament amb altres “dones reals”. La creadora manresana ha decidit desmarcar-se de la 080 Barcelona Fashion i ha creat la seva pròpia desfilada independent per presentar la nova col·lecció primavera-estiu 2020.

El motiu és que no se sent còmode en una plataforma “on s’imposen cànons de bellesa que no són un reflex de la realitat“. “Si la moda és un altaveu, aprofitem-lo per donar una imatge d’inclusió i no d’exclusió”, ha subratllat. La desfilada serà dimecres 26 de juny a l’antiga fàbrica Estrella Damm, mentre que la 080 es celebrarà de dimarts 25 a divendres 28 al recinte modernista de Sant Pau. Ambdós escenaris són a menys de 10 minuts de distància a peu.

Míriam Ponsa vesteix una de les models que desfilarà a la passarel·la alternativa / ACN - Estefania Escolà

Míriam Ponsa vesteix una de les models que desfilarà a la passarel·la alternativa / ACN – Estefania Escolà

Míriam Ponsa s’ha inspirat en l’empoderament de les dones per a la seva col·lecció per a la temporada primavera-estiu 2020. Ho ha fet a partir de les seves grans referents, però també de “dones reals”. Aquest concepte de col·lecció l’ha fet reflexionar i, tot i que fa temps que se sent incòmode en una plataforma com la 080, ha estat ara que ha vist com un contrasentit el fet de presentar una col·lecció com aquesta en un marc com el de la 080, “que imposa uns cànons de bellesa estandarditzats i globalitzats”.

21 models d’edats i talles variades

“Veia la meva col·lecció tan treballada amb una dona estandarditzada i clonada en 15 models diferents i pensava que no tenia massa sentit”, ha dit a l’ACN. Per aquest motiu, ha decidit trencar amb la 080 i ha creat la seva pròpia cita “amb dones reals”. Hi participaran 21 dones d’entre 16 i 64 anys, i amb talles i mides totalment diferents.

Dues de les models de la desfilada alternativa, amb roba de Míriam Ponsa / ACN - Estefania Escolà

Dues de les models de la desfilada alternativa, amb roba de Míriam Ponsa / ACN – Estefania Escolà

És el cas de la Marta, que ha decidit participar a la desfilada per reivindicar “que la moda ha de ser per a tothom”. “Les dones del carrer no encaixen amb les formes de la passarel·la i si comencem a tenir models amb cossos reals, farem que les nostres filles no es preocupin si el seu cos no és com el d’una model”, ha subratllat. La Pilar, de 25 anys, també hi participarà. Ha intentat ser model en d’altres ocasions, però sempre li havien tancat la porta per no complir amb les exigències dels cànons de bellesa i ara veu això com una oportunitat. 

Ponsa assegura que aquest gest “no és una flor d’estiu”, i vol continuar amb aquesta línia “perquè és la més natural per a nosaltres”. Conscient que li cauran moltes crítiques, sobretot dins el mateix sector de la moda, veu necessari que d’altres marques també s’hi afegeixin i “que no sigui una excepció”. “Per sort jo vaig molt a la meva i tampoc em preocupa si em critiquen, tinc el convenciment que no ho faig pel meu ego creatiu, sinó per un tema social”, ha resolt. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa