Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Una concentració de 500 persones avisada prèviament acaba amb diverses denúncies
  • CA

El que es va viure ahir al vespre al parc de les Tres Xemeneies, al Paral·lel, va deixar amb un pam de nas alguns veïns de la zona. De sobte, tot i l’increment de les restriccions sanitàries anunciades els últims dies, hi havia una concentració d’unes 500 persones a la plaça que commemorava el primer aniversari de les protestes de Xile. Segons va informar Betevé, no es respectaven les limitacions de sis persones per grup ni les distàncies adequades. L’acte va començar a les 17h i es va anar allargant –i sumant participants– fins a les deu de la nit. En aquell moment, agents dels Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana, van presentar-se al lloc per garantir que s’acabés la gran trobada.

Segons detallen ara fonts de la policia catalana al TOT Barcelona, la concentració havia estat comunicada prèviament al departament d’Interior. Tanmateix, havia estat anunciada “fora de termini” i això va provocar que se li axequés una acta als organitzadors. Però no només això. A més, es va denunciar els promotors de l’acte “per no respectar les mesures pel Covid”, apunten des dels Mossos.

En aquest mateix sentit, la policia catalana subratlla que “es van fer diferents advertiments” abans de sancionar i dissoldre definitivament la trobada.

Segons preveu el departament d’Interior, la comunicació d’una concentració s’ha de presentar 10 dies naturals abans de l’acte, com a mínim. Només hi ha una excepció: que hi hagi causes extraordinàries i greus que justifiquin la urgència de la convocatòria. En aquestes situacions, se n’han de fer amb una antelació mínima de 24 hores, segons la Generalitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa