Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Una breu primavera sorprèn Barcelona en els tres últims dies de l’any
  • CA

La previsió meteorològica pels tres últims dies de l’any a Barcelona indica temperatures altes i migdies assolellats. La recta final de 2021 ha portat una breu primavera inesperada que alegrarà les vacances nadalenques al veïnat que es queda a la capital per les festes.

El Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) preveu que pugin els termòmetres almenys dimecres 29, dijous 30 i divendres 31 de desembre. La temperatura màxima pot arribar als 19 graus el dijous al migdia, de 13h a 15h aproximadament, mentre que en molts altres moments dels tres dies la previsió se situa en 17 graus.

El cel serè i els migdies assolellats seran la norma aquests tres dies, amb alguna estona de núvols prims que no arribin a tapar el sol. No es preveu ni gota de pluja, consolidant una tardor i inici d’hivern secs que han deixat petjada al medi ambient, per exemple en forma d’una temporada boletaire molt deslluïda.

La causa d’aquesta bonança meteorològica, explica el Meteocat, és una massa d’aire càlid procedent del nord d’Àfrica que durant una setmana sencera recorrerà la Mediterrània Occidental. Un episodi de calor com aquest es caracteritza per la manca total de precipitació i a Catalunya tindrà el punt àlgid al voltant del canvi d’any.

Previsió del temps per al 29 de desembre de 2020 / Meteocat
Previsió del temps per als dies 30 i 31 de desembre de 2020 / Meteocat

Inici d’any tranquil

L’entrada al 2022 no es preveu gaire diferent. El primer cap de setmana del nou any no té tampoc pluja en perspectiva i el Meteocat li assigna temperatures màximes de 15º i 17º per a dissabte i diumenge respectivament i mínimes de 7º i 8º. 

La incertesa comença a partir de dilluns 3 de gener, en què les possibilitats d’haver d’obrir el paraigües encara són molt baixes però ja no són nul·les. Alhora, puja una mica la màxima prevista, fins als 18º. Dimarts 4 la previsió és molt similar. Hores d’ara sembla que no serà fins dimecres 5 de gener quan s’acabaria finalment aquesta primavera inesperada, amb ruixats molt puntuals i un lleu descens de les temperatures.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa