Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Una botiga de llegums de tota la vida, obligada a tancar perquè un inversor hi farà pisos turístics
  • CA

El Raval acomiada un altre negoci històric. Aquesta vegada, es tracta de l’Olla Framir, una botiga que va començar oferint llegums cuites al barri i que s’ha anat convertint, amb el temps, en una referència del menjar cassòla per emportar. Ara, segons ha avançat betevé, la petita botiga del carrer d’en Xuclà haurà de tancar perquè un inversor estranger ha comprat tot l’edifici amb la intenció d’ubicar-hi allotjaments turístics.

La Mari Carmen Miró, que cuina en aquell racó ravalenc des de fa gairebé 50 anys, no ha tingut més remei que acceptar la decisió de la nova propietat i anunciar el tancament del negoci. Molts dels veïns, però, a qui ella considera “com de la família” van participar en un homenatge espontani al negoci familiar després de fer-hi les últimes compres. Van acomiadar la Maria Carmen i la resta de treballadores amb un emotiu aplaudiment a peu de carrer.

Alguns veïns ja comencen a plantejar-se l’opció de remoure cel i terra pels locals del barri per trobar-ne un altre que sigui adient perquè l’Olla Framir pugui tornar a obrir. I fins i tot el regidor del districte, Jordi Rabassa, ha anunciat que farà el mateix. A les xarxes socials, el representant del govern municipal s’ha compromès a “acompanyar la Carme a buscar un nou establiment”.

Alhora, Rabassa ha carregat contra l’operació que ha acabat portant un nou propietari a canviar el rumb històric de l’edifici. “És indignant que una propietat “caritativa” vengui a un grup inversor que només vol especular”, ha lamentat. A més, ha reclamat una regulació efectiva dels lloguers de locals comercials.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: David a febrer 01, 2021 | 09:36
    David febrer 01, 2021 | 09:36
    M´extranya molt que que volguin posar pisos turistics quan no es donen llicencies desde fa anys a part amb un local comercial la activitat de habitatge no es legal. Podeu concretar mes?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa