Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Una apagada elèctrica massiva deixa sense llum diversos barris de Barcelona durant una hora
  • CA

Poc després de dos quarts de cinc de la tarda, zones de tot el territori espanyol s’han quedat sense corrent elèctrica. El problema també s’ha reproduït a diversos punts de Barcelona, segons han informat veïns i treballadors a les xarxes socials. Entre els punts que han quedat afectats per l’apagada s’han comptat zones com Sant Andreu, Sants, Sarrià, Hostafrancs, el Poble-sec, Nou Barris —on la falta de corrent ha deixat sense llum també alguns semàfors— o les Corts. Finalment, després d’una hora aproximadament, Endesa ha anunciat que s’ha restablert la corrent a tots els clients agreujats.

En alguns casos, els usuaris afectats també han informat que, una mitja hora després de l’inici del tall, s’ha recuperat la corrent elèctrica. D’altres, han hagut d’esperar una mica més. I és que, segons recull l’ACN, la companyia elèctrica ha aclarit que s’ha estat donant una represa del servei elèctric progressiva. A tres quarts de sis de la tarda, però, s’ha donat el problema per resolt.

Fonts de Red Eléctrica han detalla que la causa ha estat un incident provocat per un hidroavió en una línia al sud de França que els hauria obligat desconnectar la interconnexió amb aquest país per evitar afectacions al sistema elèctric, apunta l’ACN. La reacció a l’incident ha provocat la desconnexió temporal de la península ibèrica de la resta d’Europa, decisió que s’ha pres seguint un protocol internacional, remarca Endesa.

Protecció Civil ha emès un breu comunicat en relació a aquest fet i ha informat que, segons ha explicat Endesa, es tracta d’una “manca de subministrament d’abast global” i que ha arribat a afectar unes 640.000 abonats a Catalunya i 1,2 milions si s’inclou la resta del territori espanyol. L’apagada, fins i tot, ha arribat a alguns indrets de Portugal.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa