Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un total de 250 sensesostre passen per l’Hospital del Carrer en quatre dies

L’Hospital del Carrer instal·lat a la parròquia Santa Anna de Barcelona, ​​a càrrec de l’Hospital Sagrat Cor, per atendre persones sense sostre ha atès des de dilluns un total de 380 consultes de 250 pacients, dels quals el 88,8% són homes i un 8%, menors no acompanyats (MENA). De fet, un 80% del total d’atesos són d’origen estranger, de 41 països diferents. L’edat dels pacients oscil·la entre els 20 anys i els 40.

La iniciativa, que es mantindrà fins diumenge a la tarda, permetrà fer un mapa de salut del col·lectiu dels sensesostre, i compta amb 134 voluntaris: 61 metges –d’especialitats com odontologia, oftalmologia, dermatologia, medicina interna, ginecologia, salut mental i podologia–, 39 infermeres i 34 d’administració i serveis, segons un comunicat del Sagrat Cor.
 
El 89,6% dels pacients han passat primer pel servei de medicina interna i, després d’una revisió, s’han derivat a altres especialitats: el 28% s’ha visitat a podologia; el 12,8%, a psiquiatria; el 12,8%, a odontologia; el 10,4%, a oftalmologia; i el 7,2%, a dermatologia. Encara no hi ha dades sobre ginecologia perquè era el servei que es feia avui.

Els pacients amb problemes “importants” d’oftalmologia s’han dirigit al Sagrat Cor, on també s’ha preparat un quiròfan de cirurgia major ambulatòria per a extraccions d’odontologia. De fet, ha calgut obrir una agenda per la quantitat de peticions d’aquest servei.

Les persones que s’han visitat, valorat, diagnosticat i tractat en aquest equipament temporal disposaran a partir d’ara d’una història clínica universal anomenada Around the world, a la qual poden accedir per internet.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa