Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un nen de 12 anys amb Covid-19, traslladat en estat greu al Vall d’Hebron
  • CA

Un nen de 12 anys amb Covid-19 ha estat traslladat en estat greu a l’Hospital Vall d’Hebron de Barcelona derivat per l’Hospital Arnau de Vilanova, segons ha publicat el diari Segre i ha confirmat el TOT Barcelona de fonts hospitalàries. Es tracta d’un cas excepcional perquè el nen no tenia cap patologia prèvia.

L’empitjorament del seu estat de salut ha obligat a traslladar-lo al Vall d’Hebron, que està millor equipat per tractar aquesta mena de casos greus. És el segon cas d’un menor amb Covid-19 ingressat a l’hospital barceloní en pocs dies després que una nena d’11 anys fos traslladada des de Palma de Mallorca en estat crític.

En el cas de la nena mallorquina, sí que tenia una patologia prèvia: la malaltia de Graves Basedow, que afecta el sistema immunològic, fet que redueix la seva protecció davant afeccions com el coronavirus. El trasllat el va dur a terme la Unitat Mèdica d’Aeroevacuació de l’Exèrcit de l’Aire espanyol després que l’hospital de Son Espases, a les illes Balears, atengués la pacient en un primer moment.

Incògnites sobre la Covid-19 en nens

Encara són moltes les incògnites que envolten l’afectació de la Covid-19 entre els nens. Un estudi epidemiològic liderat per Vall d’Hebron va concloure recentment que la transmissió del SARS-CoV-2 dels menors amb els familiars amb els quals es conviu és “baixa”. La investigació, feta a partir del seguiment de pacients pediàtrics amb diagnòstic confirmat de Covid-19 durant el confinament, ha demostrat que només en 3 casos de 89 s’ha identificat “clarament” el menor d’edat com a desencadenant del brot familiar.

D’aquests tres casos, dos dels menors tenien 17 anys mentre que l’altre en tenia 5. Segons el cap de la Unitat de Patologia Infecciosa i Immunodeficiències de Pediatria de Vall d’Hebron, Pere Soler, les dades els deixen “força tranquils” pel que fa al retorn dels nens a les escoles, ja que la transmissió del virus seria baixa. Un altre estudi de Sant Joan de Déu va mostrar una baixa taxa de contagi del virus SARS-CoV-2 als casals d’estiu. Durant cinc setmanes, els investigadors han recollit mostres de 1.905 participants a 22 casals d’estiu de l’àrea de Barcelona, període en el qual ha registrat 39 casos nous de Covid-19, dels quals 30 eren infants i 9, monitors.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa