Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un miler de metges tallen la Gran Via durant la jornada de vaga
  • CA

Un miler de metges i treballadors de l’Atenció Primària, segons els organitzadors, han tallat el trànsit a l’avinguda Gran Via de Barcelona i del carrer Balmes, davant de l’Institut Català de la Salut (ICS), a les onze d’aquest matí per denunciar la precarietat i les retallades en la sanitat. 

Es tracta de la primera manifestació amb motiu de la vaga convocada en el sector per Metges de Catalunya (MC) i CGT (Rebel·lió Atenció Primària) que ha començat aquest dilluns i s’allargarà tota la setmana, i a la qual també hi estan convocats treballadors de la sanitat concertada.

En la protesta, sota la pluja i amb el suport de Marea Pensionista i Marea Blanca, han cridat consignes com ‘Atenció Primària, digna i respectada’ i ‘Fora retallades dels nostres CAP’, així com crides a les aturades generals.

Negociacions a la tarda

La Conselleria de Salut i l’organització sindical Metges de Catalunya (MC) es reuniran la tarda d’aquest dilluns, en la primera jornada de vaga que els sindicats han convocat aquesta setmana, han informat a Europa Press fonts del departament.

Serà a les 16.00 hores, després que ja es trobessin a les 19.00 hores del diumenge en una negociació que es va allargar fins passada la mitjanit i en la qual no es va arribar a un acord que desbloquegés l’aturada.

Més de 15.700 metges catalans del sector públic en l’atenció primària i del concertat en l’hospitalària, atenció primària, sociosanitaris i de salut mental estan cridats la vaga convocada per diversos sindicats aquesta setmana, en protesta per la degradació que veuen en el sistema sanitari i la sobrecàrrega assistencial.

 

Més notícies
Metges i pacients, units per la millora de les condicions sanitàries
Notícia: Metges i pacients, units per la millora de les condicions sanitàries
Comparteix
Les pantalles informatives del CAP Manso de Barcelona informen que la majoria de metges fan vaga mentre es manté el servei d'atenció a urgències

Comentaris

  1. Icona del comentari de: PAU ESOLANTS a novembre 26, 2018 | 13:23
    PAU ESOLANTS novembre 26, 2018 | 13:23
    Em sembla perfecte. Tot el meu suport. Ja que ens dediquem a fer autonomisme, s'han acabat aquelles concesions que deixaven passar amb l'objectiu de fer república.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa