Un miler de metges tallen la Gran Via durant la jornada de vaga

Els professionals sanitaris han cridat consignes com 'Atenció Primària, digna i respectada' i 'Fora retallades dels nostres CAP'

Un miler de metges i treballadors de l’Atenció Primària, segons els organitzadors, han tallat el trànsit a l’avinguda Gran Via de Barcelona i del carrer Balmes, davant de l’Institut Català de la Salut (ICS), a les onze d’aquest matí per denunciar la precarietat i les retallades en la sanitat. 

Es tracta de la primera manifestació amb motiu de la vaga convocada en el sector per Metges de Catalunya (MC) i CGT (Rebel·lió Atenció Primària) que ha començat aquest dilluns i s’allargarà tota la setmana, i a la qual també hi estan convocats treballadors de la sanitat concertada.

En la protesta, sota la pluja i amb el suport de Marea Pensionista i Marea Blanca, han cridat consignes com ‘Atenció Primària, digna i respectada’ i ‘Fora retallades dels nostres CAP’, així com crides a les aturades generals.

Negociacions a la tarda

La Conselleria de Salut i l’organització sindical Metges de Catalunya (MC) es reuniran la tarda d’aquest dilluns, en la primera jornada de vaga que els sindicats han convocat aquesta setmana, han informat a Europa Press fonts del departament.

Serà a les 16.00 hores, després que ja es trobessin a les 19.00 hores del diumenge en una negociació que es va allargar fins passada la mitjanit i en la qual no es va arribar a un acord que desbloquegés l’aturada.

Més de 15.700 metges catalans del sector públic en l’atenció primària i del concertat en l’hospitalària, atenció primària, sociosanitaris i de salut mental estan cridats la vaga convocada per diversos sindicats aquesta setmana, en protesta per la degradació que veuen en el sistema sanitari i la sobrecàrrega assistencial.

 

Més informació

Comentaris

    PAU ESOLANTS 26/11/2018 1:23 pm
    Em sembla perfecte. Tot el meu suport. Ja que ens dediquem a fer autonomisme, s'han acabat aquelles concesions que deixaven passar amb l'objectiu de fer república.

Nou comentari