Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un gran brot de Covid-19 confina dues residències universitàries a Barcelona
  • CA

Salut ha ordenat confinar dues residències universitàries de Barcelona ciutat per un brot de Covid-19 que afecta desenes d’estudiants. Un d’ells és el Col·legi Major Penyafort Montserrat, segons ha avançat aquest diumenge al vespre TV3 i ha confirmat l’ACN. L’altre centre seria la residència Aleu, al mateix districte, segons ha detallat Betevé.

Una seixantena de residents del col·legi major haurien donat positiu en tests de coronavirus. La gran majoria són asimptomàtics i només algun té mal de gola, indica la televisió catalana. Salut considera “controlat” el brot, que va detectar arran d’un degoteig de visites d’alumnes d’aquesta residència al CAP de les Corts durant dimarts, dimecres i dijous de la setmana passada. En constatar que hi havia com a nexe comú la residència, se’n va dictar l’aïllament preventiu del 10 al 20 d’octubre.

A l’edifici, situat a la Diagonal, hi ha actualment 200 estudiants confinats a les habitacions, als que se’ls serveix el menjar a l’habitació. Uns 150 joves més, que hi viuen durant el curs, havien marxat divendres als seus llocs d’origen per passar-hi el pont del Pilar –principalment cap a les Balears–. Han rebut la instrucció de quedar-s’hi i fer quarantena on es trobin.

Aquest matí, el director de Salut Pública de la Generalitat, Josep Maria Argimon, ha explicat en una entrevista a RAC1 que el Departament tenia constància de dos brots en dues residències universitàries a Barcelona, tot i que ha evitar concretar quines.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Tant se val a octubre 12, 2020 | 12:59
    Tant se val octubre 12, 2020 | 12:59
    Els d'aquesta edat, universitaris o no, són els més refractaris a seguir pautes de prevenció i protecció. No tenen percepció de perill per a ells mateixos i el que els passi a altres els importa un rave. És el que passa quan la societat tolera les brutals agressions als drets humans i a la justícia autèntica que exerceixen les autoritats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa