Un dron aquàtic patrullarà el Port de Barcelona

Vol destinar-lo a salvament, vigilància, recerca, inspeccions i neteja de l'aigua

El Port de Barcelona ha provat aquest dimarts un dron aquàtic per donar resposta a les necessitats que té en matèria d’hidrografia, anàlisi de l’aigua, inspeccions, recerca, salvament, vigilància i neteja. L’aparell que s’ha utilitzat és el model de dron SB100 que té avantatges respecte a les embarcacions convencionals com el cost, l’absència de risc humà en zones d’alt risc, la rapidesa, la facilitat d’ús i el fet que proporcioni dades en temps real.

El cap de Medi Ambient del Port de Barcelona, Jordi Vila, ha dit que la prova del dron dissenyat i fabricat per Gpaseabots “és un primer pas per avançar vers l’automatització dels treballs de camp i aprofundir en el coneixement de l’entorn marí d’una manera molt diferent de l’actual”. “Estem convençuts que aquesta nova eina ens obrirà una nova manera d’aproximar-nos a l’entorn marí que ens ajudarà a que les activitats portuàries siguin el més respectuoses possible”, ha dit.

El dron aquàtic SB100 de Gpaseabots / Port de Barcelona

Per el cap de Medi Ambient, aquesta eina servirà per “fer un seguiment acurat de la qualitat de les aigües portuàries, realitzar la presa de valors de paràmetres en temps real, ajudar en el procés de resposta en cas de vessament, inspeccionar la sortida de fluvials o aigües residuals a les dàrsenes, fer el seguiment dels sediments”, entre d’altres.

Nou comentari