Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un desallotjament acaba amb una detinguda i set activistes denunciats per desordre públic
  • CA

Els Mossos d’Esquadra han desallotjat per ordre judicial una casa okupa al carrer Independència, entre Mallorca i València. Com a acte de resistència, dos dels ocupants de la finca, coneguda com Puntales II, s’han penjat de la façana amb cordes. Després d’un operatiu de la policia catalana en què també hi havia els Bombers de Barcelona, s’ha aconseguit retirar les dues persones situades a sota del balcó de l’edifici i una d’elles ha acabat detinguda per un delicte de resistència i desobediència, segons confirmen fonts dels Mossos d’Esquadra a aquest diari. A més, set manifestants han estat denunciats per desordres públics. 

Els agents han entrat al bloc rebentant la porta d’un balcó, al qual han accedit amb una escala. La finca té tres pisos i és propietat del fons d’inversió Egnatia Capital. A l’edifici hi vivia més d’una vintena de persones, algunes d’elles migrants, asseguren els concentrats. Així i tot, amb l’aparició aquest dimarts d’una vintena de furgonetes de la Brigada Mòbil (BRIMO) d’antiavalots, juntament amb els representants de la propietat i la comitiva judicial, l’espai del Clot i el Camp de l’Arpa –ocupat “des de fa prop de dos anys”, explica un dels veïns– ha acabat la seva funció com a sostre comunitari. Era el segon intent de desallotjament.

Durant les hores prèvies a que es completés el desnonament, hi ha hagut dues persones que s’havien situat a la façana, lligades amb cordes, però a les 11 del matí només en quedava una. A les 10h s’havia executat una d’elles i, prop de dues hores després, s’ha completat la segona, que ha acabat amb la detenció de la dona. 

A més, durant la protesta, una vintena de manifestants han tallat el carrer Mallorca per protestar pel desallotjament al llarg del matí i han col·locat al centre de la via contenidors bolcats i deixalla. Unes restriccions que han afectat al trànsit del carrer Mallorca durant bona part del migdia. 

Els contenidors i la deixalla al mig del carrer. / D.C.

Els contenidors i la deixalla al mig del carrer. / D.C.

Alguns veïns han explicat a l’ACN que els ocupants no provocaven cap problema de convivència al barri i que feien activitats i tallers al carrer, que està tallat per obres. No és la primera vegada que ocupaven aquesta finca. 

Els concentrats davant de l’edifici conegut com a Puntales II denuncien que el moment quan hi ha hagut més tensió ha estat en la retirada dels concentrats del davant de la casa per part de la BRIMO. Lamenten un excés de força en retorçar-los els braços o en pressionar-los el coll per desplaçar-los.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa