Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un de cada quatre accidentats amb patinet elèctric necessita cirurgia
  • CA

El 24,7% dels pacients que van tenir un accident de patinet elèctric en l’àrea d’influència de l’Hospital de la Mar de Barcelona entre els mesos de maig de 2019 i 2020 va necessitar cirurgia per a tractar les seves lesions, segons un estudi del servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia del centre. En un comunicat aquest dijous, la institució ha explicat que en els 12 mesos estudiats es van registrar 397 ferits que van sofrir 422 lesions –algun pacient va tenir més d’un inicident en el mateix any– amb una mitjana de 31 anys i dels quals el 12,6% eren menors d’edat; un 25% eren turistes.

En relació amb les lesions sofertes, el 46,9% van ser fractures, el 40,5% contusions i la resta ferides i dislocacions; la major part en les extremitats superiors. El 19,1% dels accidentats portava casc en el moment de l’accident; el 95% eren el conductor del patinet, 3 pacients eren acompanyants i 18 eren vianants atropellats.

Els accidents es van concentrar en els mesos d’estiu: al juny, juliol, agost i setembre de 2019 es van produir el 45% dels incidents registrats en l’estud. A més, es van concentrar entre les 3 de la tarda i les 11 de la nit.

El metge resident de l’hospital i primer signant de l’estudi, Alexandre Coelho, ha demanat que l’ús del casc sigui “obligatori per prevenir cops al cap amb conseqüències neurològiques, així com la utilització de proteccions en els genolls i colzes per a prevenir lesions importants en les extremitats”. En la seva opinió, “cal prohibir la seva circulació per les voreres, ja que, com a mínim el 5% dels ferits eren persones atropellades per patinets elèctrics”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa