Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un CAP de Barcelona cobra per fer proves PCR a viatgers

El Centre d’Atenció Primària (CAP) Guinardó cobra per fer PCR i tests d’antígens als veïns del barri que necessitin proves per poder viatjar a l’estranger. Segons ha avançat El País, el CAP ofereix els seus usuaris la possibilitat de fer-se proves de pagament per motius privats, un servei que en principi xoca amb la política del departament de Salut, que fa unes setmanes va deixar clar que les PCR per a viatges s’havien de fer en laboratoris privats.

Els veïns del CAP Guinardó poden anar al centre qualsevol dia a partir de les 15.00 sense cita prèvia i poden fer-se una PCR per 93 euros i un test d’antígens per 15. Són preus establerts per l’Institut Català de la Salut (ICS), que contempla la possibilitat de facturar serveis que no estan inclosos a la cartera bàsica, tot i que en el cas de les PCR la intenció és que quedin reservades a zones rurals que tenen dificultats per arribar als laboratoris.

Tot i això, el departament de Salut ja ha avançat que pretén limitar aquesta mena de serveis per no saturar l’atenció primària. Ara que arriba l’estiu, el departament preveu un augment de la demanda de les proves PCR perquè la majoria de països les demanen als turistes que hi volen anar de vacances.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa