Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un anònim dona 10.000 euros a l’exdibuixant de Bruguera i ell en regala 5.000 als sensesostre

Un anònim va demanar el número de compte d’Enric Pons, l’exdibuixant de l’editorial Bruguera en risc de ser desnonat, després de conèixer la seva història. El periodista Juan Soto Ivars va fer les gestions per aconseguir-lo. Dies després, 10.000 euros arribaven des de Madrid al compte de Pons, que se’n feia creus. “Al principi li vam comentar que li volíem fer una donació i ell ho rebutjava”, explica Lagarder Danciu, l’activista que va treure a la lum la situació de Pons, de 85 anys, fa unes setmanes. El ‘no’ inicial del dibuixant va evolucionar després de pensar-s’ho, i aleshores va dir: “D’acord, ho acceptaré amb la condició de donar-vos la meitat als sensesostre de la Casa de Cadis”.

Danciu no se’n sap avenir. Primer, una donació estrictament anònima, i després el regal del seu amic de 5.000 euros cap a la comunitat Welcome Sense Sostre, que ocupa el local de l’antiga Casa de Cadis. De fet, va ser així com es van conèixer Lagarder Danciu i Enric Pons, arran de l’ocupació de l’immoble per convertir-lo en un alberg per a sensesostre. Des de llavors, són íntims.

Ara bé, la cadena de la solidaritat no s’atura i, després de rebre la notícia dels 5.000 euros, l’activista ja té pensat com invertir-los. “Falta acceptar-ho en l’assemblea de dissabte, però proposaré donar tots els diners a les 100 persones que estan en llista d’espera per entrar a la Casa de Cadis. Són gent sense llar i els volem repartir els diners fins que s’esgotin. Si poden quedar-se un parell de nits a un hostal, bé per ells”, celebra Danciu. 

I la publicació de la notícia al TOT Barcelona ha provocat una onada de reaccions de suport i d’admiració per la decisió d’Enric Pons. Una d’aquestes va ser la de Lluís Llach, que ahir a la nit va fer un tuit en què aplaudia “l’humanisme” del dibuixant.

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa