Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La UB, al TOP 50 mundial en quatre disciplines acadèmiques

La Universitat de Barcelona torna a brillar per la seva qualitat acadèmica. Destaca, ni més ni menys, que en 40 disciplines de les 54 que s’analitzen en la nova edició dels QS World University Rankings by Subject. Però a més, se situa entre les 50 millors del món en 4 disciplines, i es cola a la llista de les 100 millors universitats en 22 matèries. I no cal dir-ho és la universitat millor posicionada de l’Estat, essent la primera en 20 disciplines. Aquesta classificació internacional avalua la posició de 1.595 institucions d’arreu del món en disciplines corresponents als àmbits del coneixement d’Arts i Humanitats, Ciències Socials i Direcció d’Empreses, Ciències de la Vida i Medicina, Ciències Naturals, i Enginyeria i Tecnologia.

Quatre disciplines TOP

I quines són les quatre àrees de coneixement en què la Universitat de Barcelona ofereix un ensenyament més potent segons aquest rànquing? Doncs és una de les 50 millors universitats del món en Filosofia (posició 46 a escala mundial), Medicina (46), Biblioteconomia i Gestió de la Informació (47) i Arqueologia (47).

Però el prestigi acadèmic de la Universitat de Barcelona va molt més enllà, i aquest rànquing internacional recull altres disciplines on la institució acadèmica de la capital del país també sobresurt entre aquestes gairebé 1.600 institucions acadèmiques del món. La UB es troba entre les 100 millors del món en Farmàcia i Farmacologia, Ciències Biològiques, Psicologia, Ciències Ambientals, Educació, Idiomes Moderns, Física i Astronomia, Dret, Enginyeria Química, Anatomia i Fisiologia, Antropologia, Ciències Marines i de la Terra, Geologia, Geofísica, Restauració i Gestió del Lleure, Infermeria, Política Social i Administració i Disciplines Associades a l’Esport.

La millor de l’Estat

Amb aquests podis, era evident que la UB es consolidaria com la universitat de l’Estat més ben posicionada. I és que, tal com es detalla en una nota de premsa de la universitat, és líder en una vintena de camps acadèmics quan es compara amb altres universitats espanyoles i catalanes: Filosofia, Medicina, Arqueologia, Farmàcia i Farmacologia, Ciències Biològiques, Ciències Ambientals, Psicologia, Educació, Enginyeria Química, Anatomia i Fisiologia, Antropologia, Ciències Marines i de la Terra, Geologia, Geofísica, Infermeria, Política Social i Administració, Disciplines Associades a l’Esport, Química, Llengua i Literatura Angleses i Ciència dels Materials.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa